Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de gălățeni au participat la Pelerinajul Luminii și s-au închinat la moaștele Sfântului Andrei

Sute de gălățeni au participat la tradiționalul Pelerinaj al Luminii de Sfântul Andrei, ocrotitorul orașului Galați, iar la finalul ceremoniei s-au rugat la moaștele depuse în fața Catedralei. Coloana de pelerini a fost deschisă de numeroși tineri îmbrăcați în straie populare, potrivit Mediafax.

Pelerinajul Luminii semnifică refacerea simbolică a călătoriei Sfântului Apostol Andrei, care a creştinat populaţia din ţara noastră.

Procesiunea de la Galați a pornit din faţa Catedralei şi s-a încheiat peste un kilometru, la Seminarul teologic, unde pelerinii au fost întâmpinati cu prescuri, colaci și ceai cald.

În fruntea alaiului a fost ÎPS Casian Crăciun al Dunării de Jos, însoțit de tineri studenți, îmbrăcați în haine populare și cu făclii și lumânări aprinse.

Citește și: Klaus Iohannis a decorat-o astăzi- Cine este cea care are contracte în derulare cu ministerul și Cumpănașu

„Din lumina lui Hristos care este lumina lumii, a aprins lumina pe pâmânt, care este sufletul. Inima este inundată de lumină în așa fel încât torțele luminiii sunt inimile curate ale studenților, ale elevilor, ale creștinilor care au făcut un nou drum spre iertare pentru a venera sfintele moaște. Așezăm de pe altarul bisericii luminile speranței pentru binele României”, a declarat Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos.

Tinerii care au purtat lumina și au refăcut drumul Sfântului Apostol Andrei sunt studenți la diferite facultăți din Galați.

„Particip la pelerinajul luminii pentru al doilea an. Este un drum al bucuriei, al comuniunii între noi oamenii”, a spus o tânără.

Printre participanți au fost și persoane venite din județele Vaslui, Vrancea și Brăila.

„Suntem un grup format din 50 de pelerini. Venim în fiecare an cu două microbuze dintr-o localitate din județul Vrancea. Este o bucurie pentru noi. Venim să ne rugăm pentru familie, pentru sănătate, pentru ajutor”, a spus un credincios venit din Vrancea.

Citește și: EXCLUSIV Din lac în puț! Ludovic Orban a făcut-o lată! Ultima numită, prinsă cu ilegalități! Ar avea dosar penal

Pe drum, numeroși gălățeni s-au alăturat coloanei de credincioși, iar la final mulțimea a revenit la Catedrală pentru a se închina la moaștele Sfântului Andrei și ale Sfântului Grigorie Dascălu.

Pentru a îndura mai ușor frigul de afară, enoriașii care s-au așezat la coada lungă de 100 de metri au primit din partea reprezentanților bisericii ceai cald.

După pelerinaj, sărbătoarea va continua în Galaţi. Așa cum se întâmplă în fiecare an, numeroși oameni vor sta la Catedrala Arhiepiscopală până noaptea târziu, pentru a se închina şi ruga la moaştele Sfântului Andrei.

Tot la Galați se află și moaștele Sfântului Grigorie Dascălu aduse pentru această ocazie de la București. Moaștele sunt aşezate într-un baldachin special amenajat pentru a fi venerate de cler şi credincioşi și vor sta la Galați până duminică.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.