Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ștafeta Veteranilor Invictus, întâmpinată de elevii militari din Alba Iulia

agerpres.ro
invictus alba iulia

Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns joi la Alba Iulia, unde cei doi voluntari care au străbătut traseul, în alergare, respectiv pe bicicletă, de la Sebeș, au fost întâmpinați, în aplauze, pe platoul Colegiului Național Militar 'Mihai Viteazul', de elevii acestei unități, scrie AGERPRES.

Citeşte şi: Doi minori şi trei adulţi, răniţi într-un accident în Braşov. Unul dintre copii, în stare gravă

Ulterior, 27 dintre elevii militari au făcut un tur al Cetății Alba Carolina, în semn de respect pentru toți veteranii României.

În vârstă de 28 de ani, Viorel Florin Rîmniceanu, din Petrila, de meserie zidar, care a alergat pe traseul Sebeș-Alba Iulia, însoțit pe bicicletă de colegul său, Alexandru Borcea, a afirmat că este 'onorat' și 'mândru' să-i cinstească astfel pe veteranii României și pe cei răniți în teatrele de operații din Afganistan, Irak etc.

'Facem acest gest în onoarea celor care au luptat pentru această țară", a spus, la rândul său, Alexandru Borcea.

Cei doi se vor întoarce la Sebeș, de unde, vineri dimineața, se vor îndrepta spre Deva, urmând să parcurgă în jur de 80 de kilometri.

Comandantul Colegiului Național Militar 'Mihai Viteazul', colonel Marcel Domșa, i-a felicitat pentru spiritul de luptător de care au dat dovadă, prin faptul că și-au asumat să alerge pe distanțe lungi și să poarte înscrisul Invictus, precum și drapelul național. El le-a reamintit elevilor ce reprezintă Invictus.

"Desigur că toți ne putem afla în momente mai puțin fericite ale vieții. Cei despre care vă vorbeam se află într-un moment de genul acesta și noi, cei care nu am trecut prin aceste greutăți, e bine să rămânem aproape și să fim aproape de ei. Această vindecare prin sport este extraordinar de eficientă, nu numai pentru cei care au suferit traume ale câmpului de lupte (...). Această vindecare putem să o materializăm prin sport, prin mișcare, prin alergare", a declarat colonel Marcel Domșa.

Alături de 27 de elevi militari, din toți anii de studiu, cei doi voluntari au făcut apoi un tur, în alergare, al cetății din Alba Iulia.

Citeşte şi: HALUCINANT: Bâtrân de 92 de ani, veteran de război, trimis în judecată pentru că vindea biletele de tren gratuite

"A fost un lucru foarte, foarte frumos să pot face parte din acest proiect. Suntem mândri că putem cinsti veteranii și că-i putem ajuta pe cei din Invictus', a declarat Anna Cristina Geică, elevă în clasa a XII-a, membră a Asociației Invictus.

Începând cu 11 octombrie, Asociația Voluntarilor Invictus desfășoară ediția a patra a Ștafetei Veteranilor, cu scopul de a promova respectul față de veteranii de ieri și de azi ai României.

Evenimentul reprezintă alergare în ștafetă pe 35 de tronsoane, însumând în total aproape 2.400 de kilometri. Aproape 100 de voluntari alergători, bicicliști însoțitori și coordonatori sunt implicați în această acțiune în toată țara, fiind repartizați pe trei trasee. Toate traseele se vor reuni pe 25 octombrie în Carei, ultima localitate eliberată în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Ștafeta Veteranilor este organizată de Asociația Voluntarilor Invictus România, împreună cu Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu mai multe asociații ale veteranilor de război și ale cadrelor militare în rezervă și retragere.

Citeşte şi: Accident de proporţii provocat de un ofițer de la Crimă Organizată. Ce alcoolemie avea bărbatul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.