Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taipei: Nou record de incursiuni ale avioanelor de război chineze în Taiwan, la o zi după ce SUA au exprimat îngrijorări

Mediafax.ro
avion militar

China a trimis luni 52 de avioane militare în zona de apărare aeriană a Taiwanului, a anunţat Taipei, acesta fiind un nou record în ceea ce priveşte numărul zilnic de avioane militare ce pătrund în zona de apărare aeriană a insulei, informează dpa.

Această cea mai amplă incursiune a avut loc la o zi după ce SUA au condamnat activitatea militară "provocatoare" a Chinei lângă Taiwan.

Citește și: VIDEO| Număr record de incursiuni ale avioanelor de război chineze în Taiwan: Taipeiul a pregătit rachetele

Ministerul Apărării taiwanez a informat luni că în decursul zilei 52 de avioane militare chineze au intrat în sud-vestul Zonei de Apărare Aeriană a Taiwanului, printre care 34 de avioane de luptă J-16, 12 bombardiere H-6, două avioane de luptă Su-30, două Yun-8 şi două aparate KJ-500.

Ministerul a adăugat că Forţele Aeriene ale Taiwanului au emis atenţionări radio şi că sistemul său de apărare anti-rachetă a fost activat pentru a monitoriza activitatea.

Beijigul a trimis iniţial, vineri, de ziua aniversării Chinei comuniste, 38 de avioane militare chineze, printre care un bombardier H-6 cu capacitate nucleară, stabilind astfel un nou record. Însă acest record a fost depăşit sâmbătă, cu 39 de incursiuni în zona taiwaneză, potrivit Agerpres.ro.

Duminică, SUA s-au declarat "foarte îngrijorate" în legătură cu "provocările militare" ale Chinei lângă Taiwan, considerându-le "destabilizatoare" pentru "pacea şi stabilitatea regionale". "Îi cerem Beijingului să înceteze presiunile militare, diplomatice şi economice şi coerciţia sa împotriva Taiwanului", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane Ned Price, reafirmând angajamentul ferm al SUA pentru Taiwan.

Taiwanul are un guvern independent din 1949, dar China consideră că insula democratică autonomă face parte din teritoriul său. Cei peste 23 de milioane de locuitori ai insulei, care nu a fost recunoscută ca stat independent decât de un grup restrâns de capitale, trăiesc sub ameninţarea constantă a unei invazii din partea Chinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.