Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii nu vor avea acces la rezervele monetare ale Băncii Centrale păstrate de guvernul afgan în SUA

Al Jazeera
talibani kabul

Talibanii nu vor avea acces la rezervele monetare ale Băncii Centrale păstrate de guvernul afgan în SUA, a asigurat luni un responsabil al administraţiei preşedintelui Joe Biden, în timp ce majoritatea acestor fonduri se află în afara Afganistanului, potrivit France Presse.

'Activele Băncii Centrale pe care guvernul afgan le deţine în SUA nu vor fi puse la dispoziţia talibanilor', a subliniat acelaşi responsabil american.

Citește și: VIDEO Pentagonul spune că este HAOS total la Kabul: Avioanele nu pot decola sau ateriza pentru că pistele sunt ocupate de mii de oameni

Marea majoritate a rezervelor monetare ale Băncii Centrale afgane nu se află în Afganistan, a precizat pentru AFP o sursa apropiată dosarului, fără ca totuşi să precizeze câte dintre aceste active sunt păstrate în Statele Unite, scrie Agerpres.ro.

Rezervele brute ale Băncii Centrale afgane se ridicau la 9,4 miliarde de dolari la sfârşitul lunii aprilie, potrivit Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Citește și: Femeile din Afganistan spun că întoarcerea talibanilor reprezintă SFÂRȘITUL LUMII

Afganistanul se afla luni în mâinile talibanilor după colapsul forţelor guvernamentale şi fuga în străinătate a preşedintelui Ashraf Ghani. Mii de persoane încercau cu disperare, într-un haos total, să fugă din ţară de pe aeroportul din Kabul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.