Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tanczos Barna şi-a exprimat dezacordul faţă de amânarea 'dezbaterilor aplicate' în Comisia de buget pe OUG 114/2018

cdep.ro
Tanczos Barna

Senatorul UDMR Tanczos Barna şi-a exprimat marţi dezacordul faţă de amânarea "dezbaterilor aplicate" în Comisia de buget pe OUG 114/2018, subliniind că actul normativ putea fi corectat, scrie Agerpres.

"Amânarea de astăzi a fost o greşeală, pentru că va însemna, implicit, adoptarea tacită a OUG 114/2018 în Senat. Este o ordonanţă care a fost redactată în grabă, cu multe elemente care trebuie discutate şi regândite. De aceea, ar fi fost nevoie de o dezbatere profesionistă aplicată în Comisia de buget-finanţe. Chiar ne pare rău pentru că majoritatea senatorilor, inclusiv din PSD şi ALDE, s-a pregătit cu foarte multe amendamente. În Comisiile avizatoare au avut loc dezbateri pe temă şi ar fi trebuit să ajungă aceste amendamente în Comisia de buget. (...) Comisia de buget din Senat avea rolul de a corecta acele elemente care sunt greşite. Aşa cum merg lucrurile, mie mi-e teamă că această OUG 114 o să fie în vigoare mult şi bine, fără să ajungă la o dezbatere reală în Parlament", a afirmat Tanczos Barna. 

El a precizat că domeniile bancar, al energiei, pensiilor private au fost "afectate în mod hotărâtor" prin această ordonanţă. 

Tanczos Barna a adăugat, însă, că OUG 114/2018 include şi "lucruri foarte bune", printre acestea numărându-se programul de investiţii din staţiunile balneare şi grădiniţele sportive.

Citești și: Raețchi, Scrisoare Deschisă către Gabriela Firea: Vă rog să transparentizați programul de consolidare a clădirilor din Capitală

Comisia economică a Senatului a dat aviz favorabil, marţi, proiectului de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene. 

În Comisia de buget, care este sesizată pentru raport, a fost amânată dezbaterea, la propunerea ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, prezent la şedinţa de marţi. Şi săptămâna trecută OUG 114 a fost amânată în Comisia de buget, pentru a da timp analizei amendamentelor depuse. 

Termenul de adoptare tacită a OUG 114/2018 în Senat este 1 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.