Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Târgul de Sfântul Dumitru, de joi până duminică, la Muzeul Satului

agerpres.ro
targ muzeul satului

Un târg cu produse tradiționale românești ce reunește meșteri populari din întreaga țară va fi organizat, de joi până duminică, de Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", cu ocazia sărbătoririi Sfântului Dumitru, protectorul spiritual al instituției muzeale.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Satului transmis AGERPRES, evenimentul are ca scop atât refacerea atmosferei vechilor târguri care aveau loc în preajma marilor sărbători religioase, cât și promovarea artei tradiționale românești.

"Vizitatorii vor avea ocazia să admire arta meșterilor populari care dau viață lutului, lemnului, ce presupune tehnica încondeierii ouălor sau realizarea de măști pentru apropiatele sărbători de iarnă. Totodată, cei interesați pot participa la atelierele de creație deschise cu această ocazie: olărit, țesut, opincărit, pictură de icoane pe sticlă, podoabe populare", precizează sursa citată.

În cadrul târgului, cu ocazia Centenarului formării statului național unitar român, va fi lansat volumul "Familia țărănească în România. Un secol de fotografie", în prezența academicianului Sabina Ispas și a dr. Ion Ghinoiu.

Programul include și piese de teatru, expoziții de fotografie, spectacole de dansuri și cântece românești, dar și din folclorul minorităților etnice.

Citeşte şi: Investiţiile României pentru Armată, în paginile unei reviste celebre din Marea Britanie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.