Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Târgul European al Castelelor se desfăşoară în Curtea Husarilor, de la Castelul Corvinilor din Hunedoara

castelul corvinilor

O nouă ediţie a Târgului European al Castelelor se desfăşoară vineri şi sâmbătă în Curtea Husarilor de la Castelul Corvinilor din Hunedoara, 21 de expozanţi din ţară prezentându-şi oferta de turism pentru publicul interesat, conform Agerpres.

Printre obiectivele turistice promovate se numără cetăţi, palate, castele şi muzee, dar şi case memoriale sau centre de informare turistică, târgul propunându-şi să asigure o mai bună vizibilitate a obiectivelor turistice din judeţul Hunedoara şi din România.

"Înainte de pandemie ne puteam lăuda că am atins cifra de 500.000 de vizitatori. Pandemia a diminuat simţitor numărul vizitatorilor, dar, încet-încet, reintrăm în normalitate. Sperăm să înceteze şi nenorocitul de război din spaţiul ex-sovietic şi o să vedeţi că turiştii vor fi din ce în ce mai mulţi la Castel. Promovarea se face în primul rând de către echipa Primăriei şi administraţia obiectivului istoric, iar niciun efort financiar nu este prea mare pentru a promova Castelul Corvinilor. Nu poţi să promovezi dacă nu creezi şi dacă nu investeşti", a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, cu prilejul deschiderii oficiale a târgului.

Potrivit acestuia, Castelul Corvinilor a devenit un contributor important la bugetul local, în condiţiile în care din taxele şi biletele încasate de acesta se adună fonduri ce depăşesc bugetul încasat din taxele şi impozitele plătite, timp de un an, de persoanele fizice din municipiul Hunedoara.

Organizatorii Târgului European al Castelelor au pregătit pentru vineri şi sâmbătă şi un program interactiv cu publicul, ce va consta în lupte medievale, dansuri, lecţii de tir cu arcul sau lecţii de spadă susţinute de Ordinul Cavalerilor de Hunedoara şi Asociaţia Castelul din Carpaţi.

Seara, spectacolul se va muta pe Pietonala Corvin unde, între orele 20,00 şi 22,00, vor avea loc spectacole de animaţie stradală. Astfel, vineri seara, în centrul oraşului, vor putea fi urmărite dansuri medievale şi demonstraţii de lupte, precum şi un spectacol cu foc şi alte efecte speciale. Sâmbătă seara, tot pe Pietonala Corvin, în acelaşi interval orar, se va derula un program interactiv de iluzionism şi magie.

În cadrul acestei ediţii a Târgului European al Castelelor a fost cuprinsă şi expoziţia de pictură intitulată "Rute culturale - castele şi cetăţi din România", amenajată în Sufrageria Bethlen a Castelului Corvinilor.

Castelul din Hunedoara a fost vizitat anul trecut de peste 276.000 de turişti, în creştere cu 37% faţă de 2020, anul în care turismul din întreaga lume a suferit un recul puternic din cauza declanşării pandemiei de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.