Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu a găsit 'ac' pentru 'cojocul' DNA: Două legi promovate de liderul ALDE

tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE şi preşedinte al Senatului, duce mai departe războiul cu DNA şi anunţă că va promova două proiecte de legi care intră în conflict direct cu activitatea DNA.

Vezi şi: Tăriceanu, atac fără precedent la adresa lui Kovesi: 'Se lepăda precum dracul de tămâie'

Vezi şi: Tăriceanu confirmă tensiunile dintre Coaliție și Guvern. Încă un proiect major vizat/ VIDEO

Prima iniţiativă vizează scoaterea de la "naftalină" a proiectului de lege care vizează înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor. Practic, dacă o asemenea instituţie ar fi înfiinţată, ea ar funcţiona în subordinea Parlamentului şi s-ar ocupa de toate interceptările din ţară. DNA şi SRI ar rămâne astfel fără capacitatea de a efectua propriile interceptări în dosare penale, respectiv în cauze care ţin de siguranţa naţională. Proiectul a fost depus de Tăriceanu în octombrie 2016.

A doua iniţiativă vizează promovarea unei legi a lobby-ului. Spre deosebire de alte ţări, în România activitatea de lobby nu este reglementată, iar DNA a întocmit numeroase dosare pe ceea ce poate fi considerat un lobby ilegal - traficul de influenţă. Odată reglementată această activitate, procurorii anti-corupţie ar rămâne fără o parte importantă a activităţii din prezent. În Parlament există deja două proiecte de lege pentru reglementarea lobby-ului, ambele la Camera Deputaţilor. Unul a fost respins de Senat, celălalt a fost adoptat, ambele având avize negative de la Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.