Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, acuzaţii explozive: Dăncilă vrea să taie de la investiţii şi să dea la servicii

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că vor fi discuții, în ședința de luni a coaliției, precizând că a văzut proiectul de rectificare bugetară făcut de Ministerul de Finanțe și sunt tăieri la investiții și la alte capitole, însă majorări cu circa un miliard la bugetele serviciilor de informații.

„Da, vom discuta despre programata rectificare bugetară, unde am primit un prim proiect al Ministerului de Finanțe, cu care am o mare problemă. Sunt tăieri la toate capitolele, ministere, investiții, dar sunt majorări cu aproape un miliard la bugetele SRI, STS. I-am spus doamnei prim-ministru că nici politic nu o să dea bine. Eu cred că trebuie să continuăm cu o creștere la investiții. De la Ministerul de Finanțe, nu vreau să nominalizez, că nu știu dacă ele au avalul ministrului. Eu nu cred că prioritatea României e finanțarea instituțiilor de forță ale statului român”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică seara, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Liderul ALDE a mai spus că a fost de acord cu președintele PSD Viorica Dăncilă care i-a cerut lui Klaus Iohannis să îl demită pe directorul STS, în contextul furnizării unor uno locații greșite în cazul Alexandrei, fata ucisă la Caracal.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunțat că prima rectificare bugetară ar trebui efectuată până pe 31 iulie. El a vorbit despre un pachet de măsuri menite să eficientizeze cheltuirea banului public, car ear urma să includă şi măsuri privind pensiile speciale, dar şi limitarea unor cheltuieli cum ar fi călătoriile gratuite cu trenul acordate studenţilor.

De asemenea, rectificarea bugetară va include o serie de măsuri de restructuare a aparatului de stat, la nivel de secretari de stat şi cabinetele acestora, dar procesul de analiză a funcţionarilor se va prelungi şi în august, a conchis Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.