Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, la un pas să piardă Ardealul: A pus şefi implicaţi in dosare de prostituţie si trafic...

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

Necazurile se ţin lanţ pentru partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, un alt lider ALDE anunţând marţi că părăseşte formaţiunea din cauza penalilor promovaţi de la centru. În plus, potrivit unor surse politice, întreaga zonă de Ardeal din ALDE ar sta pe un butoi de pulbere din cauza deciziilor controversate luate de Tăriceanu, care a numit în funcţii inclusiv oameni suspectaţi în dosare de prostituţie şi trafic de fiinţe umane.

Vezi și: Victor Ponta anunță o ÎNFRÂNGERE URIAȘĂ pentru DNA: ÎCCJ i-a făcut PRAF pe oamenii lui Kovesi

Ladislau Koble, unul dintre lideri ALDE Alba şi consilier judeţean, şi-a anunţat marti demisia din partid şi din funcţie nemulţumit de numirile făcute de Călin Popescu Tăriceanu. Koble susţine în presa locală că ”este imoral să apari în fața judecătorilor și să vorbești de justiție, tu fiind urmărit penal sau chiar trimis în judecată pentru fapte care țin de natura moralității tale ca individ”, continuând astfel mesajele lansate de “aripa anticorupţie” a senatorului Vasile Nistor.

Dar Alba nu este singurul judeţ din Transilvania în care Tăriceanu se confruntă cu o revoltă a filialelor nemulțumite de noi șefi pe care îi numesc ”penali”. Potrivit surselor, trei sferturi din filialele din Ardeal ale partidului sunt în conflict cu conducerea centrală, Cluj, Hunedoara, Arad, Alba sau Sălaj fiind doar câteva dintre cele care au reacţionat public în ultima săptămână, cerând introducerea criteriilor de integritate împotriva penalilor din partid și organizarea unui congres extraordinar. În acelaşi timp, la Arad (unde membrii n-au uitat jignirile adresate de Mihăiță Calimente în 2014) sau Timişoara situaţia va exploda cât de curând, după ce conducerea centrală a ”importat” lideri din afară, nedoriţi de organizaţii.

Noul co-preşedinte ALDE Alba, Ion Lazăr, este motivul pentru care aproape 300 de membri ai organizaţiei judeţene Alba s-au raliat facţiunii anticorupţie. Numit personal de preşedintele Senatului în fruntea organizaţiei, numele co-preşedintelui Alba Ion Lazăr a fost vehiculat inclusiv în celebrul dosar al „prostituatelor de lux”, mai mulți membri ai partidului declarând că însuși polițistul Traian Berbeceanu a fost printre primii care au dezvăluit afacerile necurate ale noului lor șef.

Citește și: Este oficial ! Samsung opreşte producţia şi renunţă la Samsung GALAXY Note7

Într-o scrisoare deschisă mai veche, cunoscutul comisar Traian Berbeceanu îl indică pe Ion Lazăr ca parte a unei rețele de prostituție, proxenetism și trafic de ființe umane:

”De altfel, Lazar Ion este un vechi prieten al DIICOT ST Alba Iulia si totodata un vechi „suspect” de proxenetism. Astfel, in cursul anului 2008 in timp ce era patronul complexului hotelier TARA din Alba Iulia, a inchiriat sotilor Strugari George si Georgeta clubul de noapte din incinta complexului. (dosar 6D/P/2008). Cei doi soti impreuna cu un angajat au pus bazele unor activitati laborioase de proxenetism, prostitutie si trafic cu minori, sub acoperirea unui club de streap-tease. Activitatile acestora au fost probate de ofiterii BCCO Alba Iulia insa la acea vreme, a rezultat inca o data implicarea lui Lazar Ion in activitatile infractionale prin sprijinirea membrilor gruparii infractionale (acesta a pus la dispozitie hotelul in sensul ca fetele erau obligate ca pentru activitatile de prostitutie sa foloseasca doar acea locatie”, susține Traian Berbeceanu în scrisoarea publicată de Antena3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.