Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, reacție la dezvăluirile lui Andronic: Nu-mi aduc aminte de raportul SIPA

tariceanu

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni că nu are cunoștință despre subiectul legat de „Arhiva Sipa”, însă „e poate verifica dacă arhivele au fost accesate”. Reacția acestuia vine după ce jurnalistul Dan Andronic susţine, într-un articol evz.ro, că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de comisia desemnată de Monica Macovei, comisie formată din judecătorul Cristi Danileţ şi procurorul DNA Paul Dumitriu. Precizăm că la acel moment Călin Popescu Tăriceanu era premier.

„Am auzit ceva. N-am cunoștință, că nu fac parte din serviciile care au acest gen de informații, care ar putea să aibă acest gen de informații.”, a răspuns Tăriceanu la întrebarea dacă are cunoștință dacă acele documente au fost copiate.

„Cei care au acces la aceste arhive, în momentul în care solicită documente, nu o fac verbal, se face o întreagă procedură și această evidență există. Deci se poate verifica, dacă aceste arhive au fost accesate sau nu. Cred că cel mai potrivit ar fi ca la Ministerul Justiției să se creeze o comisie de anchetă pe acest subiect. Este un subiect important, care naște foarte multe suspiciuni (...) că magistrații sunt șantajați.”, a declarat Tăriceanu.

Cu privire la declarația lui Cătălin Predoiu care a declarat că a trimis raportul la CSAT, Tăriceanu a spus că nu-și aduce aminte cu „exactitate” de conținutul acelui raport, dar se poate verifica.

„Nu-mi aduc aminte de raportul SIPA, dar se poate verifica”, a mai spus Tăriceanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.