Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţările APEC pledează pentru intensificarea relaţiilor comerciale: Donald Trump a participat la summit

Reuters
Donald Trump

Ţările din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare Economică în zona Asia-Pacific (APEC), inclusiv SUA şi China, au pledat pentru eliminarea barierelor comerciale, în cursul unui summit prin videoconferinţă la care a participat inclusiv preşedintele american în funcţie, Donald Trump, anunță MEDIAFAX.

"Vom continua cooperarea pentru a folosi toate instrumentele politice în sensul obţinerii unei reacţii complete, eficiente şi susţinute la pandemia de Covid-19, pentru a minimiza impactul asupra nivelului de trai. Recunoaştem necesitatea de intensificare a măsurilor de stimulare care să faciliteze relansarea economică şi crearea de locuri de muncă", anunţă liderii APEC într-o declaraţie comună emisă după summitul din Kuala Lumpur (Malaysia).

"Vom coopera pentru facilitarea transferului de produse şi servicii esenţiale, precum şi a deplasărilor persoanelor în siguranţă, identificând şi depăşind barierele în domeniul comercial, prin consolidarea rezistenţei reţelelor de aprovizionare. Recunoaştem importanţa comerţului liber, deschis, corect, nondiscriminatoriu, transparent şi predictibil, a unui mediu de investiţii care să stimuleze relansarea economică în această perioadă problematică", precizează liderii APEC, conform declaraţiei comune, accesată de agenţia MEDIAFAX.

Citește și: FĂRĂ PRECEDENT - Ludovic Orban s-a supărat și a plecat intempestiv dintr-o conferință de presă/ VIDEO/ UPDATE

La reuniunea APEC, desfăşurată prin videoconferinţă, a participat inclusiv preşedintele american în funcţie, Donald Trump. Este prima dată când Donald Trump participă la un summit APEC după anul 2017. Consilierul Casei Albe pentru Afaceri Economice, Larry Kudlow, a declarat, potrivit agenţiei Reuters, că discursul lui Donald Trump la summitul APEC s-a concentrat pe contracararea coronavirusului şi pe relansarea economică. Preşedintele SUA a subliniat că putem învinge coronavirusul, a explicat Larry Kudlow.

La rândul său, preşedintele Chinei, Xi Jinping, a pledat pentru multilateralism în relaţiile comerciale, cerând intensificarea comerţului şi a investiţiilor în zona Asia-Pacific.

"Impactul războiului comercial (SUA-China -n.red.) a fost eclipsat de pandemia Covid-19. APEC se angajează să evite paşii înapoi, să evite măsurile protecţioniste", a remarcat Muhyiddin Yassin, premierul Malaysiei, ţară care a organizat summitul.

Din Organizaţia pentru Cooperare în Asia-Pacific (APEC) fac parte 21 de naţiuni, printre care Statele Unite, China, Australia, Canada, Indonezia, Japonia, Coreea de Sud, Malaysia, Noua Zeelandă, Rusia, Singapore şi Thailanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.