Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cresc taxele și impozitele în 2024? Ministrul de Finanțe a făcut lumină: 'Reiau cât se poate de ferm!'

Inquam Photos / George Calin
Marcel Bolos

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a vorbit despre zvonurile privind o posibilă creștere a taxelor.

„Pe principiul „nu lăsa adevărul să strice o știre bună”, după o discuție foarte corectă despre perspectivele macroeconomice ale României prin prisma scenariilor potențiale prezentate de organismele internaționale, au apărut și titlurile: „Boloș vrea să crească TVA-ul”.

Iată ce am spus eu: „Aceste reajustări în ceea ce priveşte cota standard de TVA şi o singură cotă, aşa cum cere Comisia Europeană, sunt o alternativă de luat în calcul, pentru ca să avem celălalt obiectiv de dus la bun sfârşit, acela de reducere a impozitării muncii.Este prematur însă de precizat care va fi soluția.”

Reiau cât se poate de ferm:

Nu creștem impozite și taxe în 2024, nu încape în discuție creșterea TVA. Am spus-o încă de la aprobarea legii bugetului, obiectivul este să menținem un echilibru între nevoile românilor și evitarea unor impozite suplimentare care pot afecta bugetul gospodăriilor.

Cota unică de impozitare a contribuit semnificativ la stimularea investițiilor private, la creșterea numărului de locuri de muncă și la consolidarea capitalului autohton. Este un pilon al stabilității fiscale și a predictibilității pentru întregul sector economic.

Totodată, echilibrarea deficitului trebuie realizată prin optimizarea cheltuielilor, printr-o colectare mai eficientă și prin combaterea evaziunii fiscale, nu prin modificarea sistemului fiscal.

Aici avem parte și de o veste bună despre care voi vorbi ulterior:

Curtea Constituțională a respins astăzi sesizarea cu privire la legea pentru consolidarea capacităţii de combatere a evaziunii fiscale.

Așadar, în această perioadă, este important să fiți vigilenți și să discerneți între ce este o contribuție constructivă la dialogul public și ce reprezintă încercări de câștig politic sau de atragere a atenției. Pentru că, în prag electoral, unii s-ar lega de orice pentru a-și face simțită prezența în spațiul public”, a spus Boloș, pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.