Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ștefan–Radu Oprea: `Sunt necesare investiţii targetate, bine gândite şi structuri de business foarte clare`

arhiva personala
Radu Oprea

În perioada 27-28 iunie se desfășoară, la București, a 8-a ediție a Forumului Anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Prezent la lucrările forumului Ștefan-Radu Oprea afirma: "Trebuie să identificăm împreună proiectele concrete la care putem lucra. Este, deci, o provocare să ne adaptăm şi să asigurăm implementarea proiectelor capitalizând toate fondurile europene existente. Ţările care se implică trebuie să se încadreze în cadrul financiar multianual şi în planurile post-2020. Avem şansa de a demonstra angajamentul nostru şi faptul că respectăm priorităţile strategiei, nu doar la nivel naţional, ci şi european, mulţumită facilităţilor care vin prin intermediul acestor reglementări. Lucrăm pentru recunoaşterea rolului pe care îl joacă IMM-urile şi toţi agenţii implicaţi în mediul de afaceri. Avem nevoie de investiţii targetate, bine gândite şi structuri de business foarte clare".

Aceeasta este una dintre cele patru strategii macroregionale ale Uniunii Europene și o platformă pentru cooperarea țărilor din bazinul Dunării, care vizează dezvoltarea economică și socială a macroregiunii. Paisprezece state participă la SUERD: nouă state membre ale Uniunii Europene (Austria, România, Bulgaria, Republica Cehă, Croația, Germania ca stat federal și landurile Baden-Württemberg și Bavaria, Slovacia , Slovenia și Ungaria) și alte cinci țări (Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Serbia, Republica Moldova și Ucraina).

Strategia are patru obiective majore pentru regiunea Dunării: interconectarea, protejarea mediului înconjurător, creșterea prosperității și consolidarea regiunii Dunării, structurate pe domenii prioritare, cum ar fi: transportul, energia durabilă, cultura, turismul, mediul, cercetarea, educația, competitivitatea întreprinderilor, capacitățile instituționale și securitatea.

România coordonează trei domenii prioritare: navigația pe căile navigabile interioare, promovarea culturii, a turismului și a contactelor directe între oameni precum și gestionarea riscurilor de mediu.

Reuniunea își propune să reunească toți miniștrii SUERD de economie și business, astfel încât aceștia să poată decide cu privire la rolul pe care structurile de sprijin pentru antreprenoriat, inclusiv clusterele transnaționale, ar trebui să îl joace în continuare ca instrumente pentru o mai bună implementare regională a noii politici de coeziune.

Se dorește dezvoltarea clusterelor și a inovației, subiecte relevante într-un context transnațional.

România deține președinția Strategiei UE pentru regiunea Dunării, pentru un an, de la 1 noiembrie 2018 până la 31 octombrie 2019. Acesta este un moment bun pentru a spori vizibilitatea SUERD prin promovarea unor proiecte de succes la nivel local, național sau regional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.