Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Temperaturi la limita inghetului in plina vara! Cea mai rece noapte din ultimii 50 de ani

frozen rain

Cea mai scăzută temperatură din țară, din zonele locuite, s-a înregistrat duminică dimineața, la Miercurea Ciuc, unde termometrele au arătat 0,9 grade Celsius, marcand cea mai rece noapte de vara din ultimii 50 de ani.

Meteorologul Nicolae Rusan, de la Centrul Meteo Sibiu, a declarat pentru AGERPRES că valoarea de 0,9 grade Celsius s-a consemnat în jurul orei 5,00, după care a început să crească ușor.

Potrivit sursei citate, pe tot teritoriul județului Harghita, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute, generate de o circulație a aerului rece care a venit din Nord-Nord-Vest.

La Joseni au fost 1,4 grade Celsius, la Toplița s-au înregistrat 1,8 grade, la Bucin s-au consemnat 3,5 grade, iar la Odorheiu Secuiesc au fost 6,7 grade Celsius.

Meteorologul Nicolae Rusan a precizat că astfel de temperaturi scăzute s-au mai înregistrat în Harghita și în alți ani, județul fiind cunoscut pentru vremea mai rece decât în alte zone ale țării.

De altfel, minima absolută a lunii iulie, în Harghita, a fost de zero grade Celsius și s-a consemnat la Miercurea Ciuc în mai mulți ani, începând din 1962 până în 2010.

Prognozele arată că, în cursul zilei de duminică, vremea va fi predominant frumoasă, temperaturile vor ajunge în Harghita până la 24 grade Celsius, urmând ca luni și marți să se înregistreze precipitații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.