Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune înainte de Adunarea Parlamentară a OSCE! Rusia, acuzații la adresa Marii Britanii: 'Am primit un răspuns scandalos'

http://www.ukmarriagevisa.com
Rusia Marea Britanie

Moscova a acuzat miercuri Marea Britanie că împiedică Rusia să participe la următoarea Adunare Parlamentară a OSCE, la începutul lunii iulie, la Birmingham, refuzând să elibereze vize membrilor delegaţiei sale, relatează AFP, conform AGERPRES.

"Toţi membrii delegaţiei figurează pe listele cu sancţiuni ale Regatului Unit, am solicitat în timp util (...) să se rezolve chestiunea garanţiei acordate de partea britanică pentru eliberarea vizelor de intrare", a declarat, citat de agenţiile de presă ruse, senatorul Vladimir Djabarov care face parte din delegaţia rusă.

"Am primit un răspuns scandalos că guvernul britanic nu poate - la propriu - elibera vize membrilor delegaţiei ruse, indiferent de motivul vizitei lor în ţară", a adăugat el.

Vladimir Djabarov, vicepreşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din camera superioară a Parlamentului rus, a declarat că a fost trimisă o scrisoare tuturor delegaţiilor în care afirma că "excluderea delegaţiei ruse aduce o atingere gravă credibilităţii evenimentului".

"O astfel de decizie invalidează toate rezoluţiile şi deciziile adoptate în absenţa noastră", a declarat vicepreşedintele Dumei de Stat ruse, Piotr Tolstoi, pentru agenţia de presă Tass.

El a adăugat că Moscova îşi rezervă "dreptul de a se retrage din organizaţia care, aflată sub ordinele rusofobilor, blochează activitatea Rusiei".

Londra a introdus mai multe serii de sancţiuni împotriva Moscovei de la începutul ofensivei în Ucraina, inclusiv interzicerea intrării pe teritoriul său a mai multor oficiali ruşi.

Cea de-a 29-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a OSCE va avea loc la Birmingham în perioada 2-6 iulie. Aceasta va fi prima sesiune anuală organizată cu prezenţă fizică din 2019, cea din 2020 fiind anulată, iar ediţia din 2021 s-a desfăşurat online din cauza pandemiei de COVID.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.