Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune MAXIMĂ pentru Ludovic Orban: Procurorii cer închisoare cu EXECUTARE - 'Aştept să mi se facă dreptate...' / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Sunt clipe grele pentru preşedintele PNL, Ludovic Orban! Procurorii au cerut ani grei de închisoare pentru liderul liberal, la ultimul termen din dosarul acestuia.

Din primele informaţii, procurorii au cerut închisoare cu executare pentru politicianul liberal şi au propus pedeapsa minimă.

Orban a fost trimis în judecată în 17 mai 2016, de către procurorii DNA, care l-au acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite. Potrivit România TV, procurorul vorbea în cadrul ultimei şedinţe despre faptul că Orban ar fi obţinut aceste foloase necuvente după ce s-ar fi lăudat cu faptul că ar fi urmat să câştige alegerile şi să devină primarul Capitalei.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie: Procesul unui lider maghiar, RELUAT de la zero. Care a fost motivul

Orban susţine însă că aşteaptă ca instanţa să demonstreze faptul că este nevinovat. El a mai declarat că se aşteaptă ca această campanie împotriva luptei anticorupţie să înceteze, iar în situaţia în care procurorii fac abuzuri, „să se pronunţe acele entităţi care sunt învestite de Constituţie şi de legile ţării”.

“Astăzi este ultimul termen, se suţin pleodoariile finale. Mă duc exact cum am participat în fiecare fază a procedurilor juridice atât la DNA, cât şi la instanţa de recurs. Aştept să mi se facă dreptate, aştept ca instanţa să judece exact după faptă, după lege şi să dea acea decizie care mi se pare normală şi care să consfinţească faptul că eu nu am săvârşit nicio infracţiune”, a declarat Ludovic Orban, la Parlament.

Citeşte şi: Un magistrat DE RENUME, dezvăluiri INCREDIBILE din justiţie. Cum sunt MĂSLUITE probe: 'Dosarele sunt PREGĂTITE înainte...'

„Faptul că am spus că nu văd niciun temei de revocare a procurorului-şef DNA, nu înseamnă că eu sunt de acord ca anumiţi procurori să comită abuzuri. Dimpotrivă, ştiţi foarte bine că, atunci când au apărut astfel de cazuri, am spus că este în interesul DNA şi în interesul percepţiei generale ca procurorii care în mod evident au săvârşit abuzuri să dispară din instituţie”, a răspuns Orban, întrebat de ce susţine DNA, în ciuda faptului că el se consideră „o victimă” a acestei instituţii.

„Eu aştept ca în România să înceteze campania asta mizerabilă care este dusă împotriva lupte anticorupţie şi care este dusă taman de oamenii care, mulţi dintre ei au probleme reale atât cu DNA, cât şi în instanţă. Eu cred că asupra activităţii instituţiilor din zona de Justiţie trebuie să se pronunţe acele entităţi care sunt învestite de Constituţie şi de legile ţării”, a continuat acesta.

Citeşte şi: Andreea Cosma, reacţie NEAŞTEPTATĂ în scandalul dezvăluirilor: 'SUSŢIN Direcţia Naţională Anticorupţie...'

Orban a fost trimis în judecată în 17 mai 2016, de către procurorii DNA, care l-au acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite. În 11 aprilie 2016, ziua în care a fost pus sub control judiciar, Orban a anunţat că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, el rămânând deputat până la încheierea mandatului, în decembrie 2016.

În 31 ianuarie 2017, Orban a fost achitat de un complet de trei judecători al instanţei supreme. Decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată la completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Citeşte şi: Crin Antonescu RUPE TĂCEREA: Explicaţii despre şantaj şi stenogramele INCENDIARE de la DNA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.