Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni diplomatice între Turcia și Somalia! Fiul președintelui somalez, implicat într-un accident mortal

The Financial Express
Turcia steag

Oficialitățile din Turcia cer explicații din partea Somaliei după ce fiul președintelui statului african a părăsit țara în urma unui accident mortal, la Istanbul, în care a folosit o mașină diplomatică.

Turcia cere explicații din partea Somaliei după ce fiul președintelui său, Hassan Sheikh Mahmoud, a părăsit țara în urma unui accident mortal în care a folosit o mașină diplomatică, potrivit unui oficial turc - scrie Reuters.

În 30 noiembrie fiul președintelui, Mohamed Hassan Sheikh Mahmoud, aflat la volan, a lovit un curier pe motocicletă în centrul Istanbulului, rănindu-l grav.

El folosea o mașină cu număr de înmatriculare diplomatic în momentul accidentului, a declarat oficialul turc, care a vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece ancheta este în desfășurare.

"Cineva care nu are statut diplomatic nu are dreptul să folosească aceste vehicule", a adăugat oficialul. "Au fost solicitate informații în acest sens din partea Somaliei", a mai spus oficialul.

Fiul președintelui somalez a părăsit Turcia pe 2 decembrie, în timp ce motociclistul în vârstă de 38 de ani a rămas în spital, a declarat, vineri, un procuror din Istanbul. Dar după moartea acestuia din urmă în spital, la 6 decembrie, a fost emis un mandat internațional de arestare pe numele fiului președintelui somalez, a precizat biroul procurorului.

O anchetă a fost lansată în cazul ofițerilor de poliție care au efectuat o evaluare inițială a accidentului, a declarat duminică ministrul turc al justiției, Yilmaz Tunc.

"Am spus că vom urma procesul judiciar, dar suspectul a scăpat", a declarat vineri primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, într-o postare pe X.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.