Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile turco-germane ESCALADEAZĂ. Berlinul acuză Ankara de SPIONAJ 'inacceptabil'

Un oficial german a acuzat marţi Turcia că desfăşoară un spionaj 'insuportabil şi inacceptabil' în rândul susţinătorilor din Germania ai predicatorului Fethullah Gülen, exilat în SUA şi acuzat de Ankara că este instigatorul tentativei de lovitură de stat din luna iulie a anului trecut, transmite AFP, potrivit agerpres.

"În privinţa comportamentului autorităţilor turce, trebuie să o spunem foarte clar (...) că este vorba de teama unui complot pe care am putea să o calificăm ca fiind paranoică", a declarat ministrul de interne al landului Saxonia Inferioară, Boris Pistorius (foto).

ALERTĂ - Mai mulţi turişti români sunt BLOCAŢI în Mexic de mai bine de 24 de ore

El a dezvăluit că Ankara a cerut Berlinului sprijinul să spioneze 300 de persoane şi organizaţii considerate ca fiind apropiate de mişcarea lui Gülen.

Guvernul german a atras atenţia la 8 martie că activităţile de spionaj ale Turciei s-au intensificat semnificativ în Germania, unde s-au amplificat tensiunile în rândul comunităţii turce înaintea referendumului de la 16 aprilie din Turcia cu privire la reforma constituţională în urma căreia s-ar extinde prerogativele preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

În luna ianuarie, procurorul federal german a lansat o anchetă referitoare la posibile activităţi de spionaj ale unor clerici trimişi în Germania de Ankara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.