Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Mărieş lansează o informaţie incendiară: Coldea, băut la volan, a provocat un accident. Dosarul penal, clasat

Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Coldea

Teodor Mărieș, preşedintele Asociației "21 Decembrie 1989", îl acuză, într-un interviu pentru evz.ro, pe generalul Ion Vasilache, fostul şef al Parchetelor Militare, că a clasat un dosar penal deschis în urma unui accident rutier provocat de generalul (r) SRI Florian Coldea.

Potrivit lui Mărieş, Vasilache era "şeful de ceremonii din vii, și nu numai, cel care urma să-i fie naș, șefei supreme, Laura Kovesi, și care, în urma unui accident rutier, făcut de Florian Coldea, de la SRI, în București, când se întorcea băut de la o sindrofie împreună cu doamna Kovesi, a dispus clasarea cauzei, deși Coldea, beat criță, pe surse am aflat că a uitat să țină mâna pe volan. Încrengătura a fost de sus și până jos".

Generalul Vasilache a fost acuzat de presupuse fapte penale şi de istoricul Marius Oprea. Acesta i-a transmis recent o scrisoare procurorului general interimar, Bogdan Licu, în care a subliniat că, după numirea lui Ion Vasilache la şefia Parchetelor Militare de către Laura Kovesi, s-a trecut la distrugerea unor mari cantități de documente de arhivă, ce vizau dosare politice, documente ale statului comunist.

„Știu că după numirea domnului Ion Vasilache la gradul de general,la șefia Parchetelor Militare, numire efectuată de către doamna Kovesi s-a trecut la distrugerea unor cantități de documente. Am informații foarte clare legate de acțiunile de distrugere, cât și locul unde au fost distruse documentele, este vorba de Fabrica de Celuloză și Hârtie de la Zărnești, dar și la Boldești-Scăeni, în județul Prahova”, a afirmat istoricul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.