Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Terapie cu ajutorul realității virtuale pentru 100 de copii cu boli incurabile sau care le limitează viața

diabetesdaily.com
copil spital

Peste 100 de copii din întreaga țară, pacienți cu afecțiuni incurabile sau care le limitează viața, aflați în grija centrelor Hospice Casa Speranței din București și Brașov, beneficiază de sesiuni de terapie bazată pe realitatea virtuală și augmentată.

"Această soluție, implementată în cele două centre sub numele Tech Room, este gândită pentru a-i ajuta să suporte mai ușor boala și procedurile medicale de multe ori chinuitoare prin care trec. Cu ajutorul Tech Room, copiii pot evada pentru un timp într-o realitate în care pot escalada Everestul, pot ateriza împreună cu Neil Armstrong pe lună, pot zbura printr-un oraș sub forma unui vultur sau pot înota alături de delfini", se arată într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

Soluția Tech Room se află în prezent în etapa de testare, rezultatele obținute urmând a fi folosite pentru integrarea intervențiilor bazate pe realitatea virtuală și realitatea augmentată în ansamblul terapiei aplicate de echipele multidisciplinare Hospice pentru copiii cu boli care le limitează viața.

Pe lângă acest concept bazat pe tehnologii de ultimă oră, proiectul "Conexiune pentru îngrijire și compasiune" include un sistem integrat de servicii medicale, servicii de consiliere psiho-socială-emoțională, de sprijin educațional și servicii de tip respite menite să le ofere părinților timp liber pentru rezolvarea altor probleme sau pentru a-și recupera forțele, precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, soluția bazată pe realitatea virtuală și augmentată a fost implementată în cele două centre în cadrul proiectului "Conexiune pentru îngrijire și compasiune", dezvoltat printr-un parteneriat între Fundația Vodafone România și Hospice Casa Speranței.

Bugetul întregului proiect, care prin componenta tehnologică avansată urmărește să crească eficiența intervențiilor medicale, se ridică la aproape 760.000 de lei. Din această sumă, aproape 590.000 de lei reprezintă finanțarea acordată de Fundația Vodafone România prin programul Connecting for Good.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.