Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroarea războiului din Israel se extinde. Miniștrii de Interne UE se reunesc de urgență după amenințările cu bombă fără precedent

foreignpolicy.com
uniunea europeana ue

Miniștrii de Interne din UE se întâlnesc joi pentru a discuta despre îmbunătățirea securității în blocul comunitar după atacurile din Franța și Belgia, precum și despre îngrijorările legate de posibilitatea ca războiul dintre Israel și Hamas să forțeze deplasări masive de persoane, scrie Reuters.

Unii membri ai UE au cerut deja granițe mai stricte, mai multe repatrieri de străini și noi acorduri cu statele africane pentru a ține refugiații și migranții departe de Europa, de când un tunisian care nu a reușit să ceară azil a ucis luni două persoane la Bruxelles.

Săptămâna trecută, un profesor a fost ucis în nordul Franței într-un atac pe care președintele Emmanuel Macron l-a condamnat ca fiind „terorism Islamist”.

Asasinatele au avut loc într-un moment în care în mare parte din Europa există preocupări sporite în materie de securitate legate de războiul dintre Israel și Hamas.

„Implicațiile situației din Orientul Mijlociu pentru securitatea noastră internă... sunt foarte actuale în acest moment”, a declarat un diplomat UE implicat în pregătirea discuțiilor ministeriale.

„Atât în ceea ce privește situația care se dezvoltă în Orientul Mijlociu, cât și ceea ce vedem că se întâmplă în interiorul UE”, a adăugat acesta.

Aceasta este prima întâlnire a miniștrilor după atacul din 7 octombrie al grupării militante palestiniene Hamas, care a ucis cel puțin 1 400 de israelieni, majoritatea civili, și la care Israelul a răspuns prin bombardarea Gaza.

Nu se așteaptă ca miniștrii să ia decizii specifice, dar vor discuta subiecte, inclusiv despre ce îngrijorările privind o creștere a numărului de migranți în urma războiului din Orientul Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.