Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Textele tinerei poete americane Amanda Gorman vor fi publicate în Franţa

scriitor

Editura Fayard a anunţat miercuri că va publica în limba franceză textele tinerei poete americane Amanda Gorman, care s-a remarcat în timpul ceremoniei de învestitură a preşedintelui Joe Biden, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Prestigioasa editură pariziană va publica în luna mai traducerea franceză a poemului "The Hill We Climb", pe care această autoare în vârstă de 22 de ani l-a recitat cu ocazia acelei ceremonii, organizate la Washington în ianuarie, cu o prefaţă semnată de celebra jurnalistă de televiziune Oprah Winfrey. Volumul original va fi lansat în Statele Unite pe 30 martie.

Traducerea titlului în limba franceză nu a fost deocamdată anunţată de editura Fayard.

Editura Fayard anunţă pentru toamna acestui an şi apariţia volumului de opere complete ale tinerei poete americane, "The Hill We Climb and Other Poems", a cărui publicare în Statele Unite este programată pe 21 septembrie.

Citește și: Guvernul taie ajutorul de deces

Traducătoarea în limba franceză este cântăreaţa belgiano-congoleză Lous and the Yakuza (al cărei nume real este Marie-Pierra Kakoma), care s-a impus la categoria "revelaţia feminină" la cea mai recentă ediţie a premiilor Victoires de la Musique.

Amanda Gorman, originară dintr-o familie cu venituri modeste din Los Angeles, a câştigat primul ei premiu pentru poezie la vârsta de 16 ani şi a fost desemnată "cel mai bun poet tânăr" din Statele Unite trei ani mai târziu, în perioada în care studia sociologia la prestigioasa Universitate Harvard.

Soţia preşedintelui american, Jill Biden, este persoana care, după ce a văzut-o pe Amanda Gorman cu ocazia unei lecturi publice, i-a sugerat soţului ei să o roage pe tânăra poetă să scrie o odă dedicată unităţii naţiunii americane cu ocazia ceremoniei sale de învestitură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.