Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thailanda sărbătoreşte Ziua Naţională a Elefanţilor, în speranţa revenirii turiştilor

wikipedia
elefant

Thailanda a organizat sâmbătă un banchet cu fructe pentru zeci de elefanţi în vechea capitală Ayutthaya, continuând un eveniment anual care a reprezentat o importantă atracţie pentru vizitatorii străini, în speranţa că aceştia se vor întoarce curând şi vor relansa turismul, o branşă-cheie a industriei ţării, relatează Reuters.

Sărbătoarea marchează Ziua Elefantului în Thailanda, eveniment care celebrează elefanţii, o sursă de mândrie naţională şi identitate culturală. De-a lungul istoriei, acest animal a fost utilizat pentru muncă, transport, dar şi pe câmpul de luptă, de războinici şi regi, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Datele care răstoarnă criticile! Situația făcută publică de Rareș Bogdan

"Noi, oamenii-elefant, sperăm că guvernul va deschide ţara (în curând) pentru a primi turişti străini şi a aduce venituri, astfel încât să putem plăti hrana elefanţilor şi pe îngrijitorii lor", a spus Ittipan Kharwlamai, directorul general al Royal Elephant Kraal and Village, o tabără de elefanţi situată la nord de Bangkok.

"Sperăm că turiştii ne vor ajuta pe noi şi pe toţi cei 3.800 de elefanţi (domestici) pentru a supravieţui", a adăugat el.

Ţara dependentă de turism urmează să ridice o interdicţie de călătorie impusă în aprilie anul trecut pentru a limita răspândirea epidemiei, măsură care ţinut la distanţă atât turiştii străini cât şi investitorii.

Sectorul turistic din Thailanda, a doua cea mai mare economie din Asia de Sud-Est, a cunoscut una dintre cele mai sumbre perioade din peste două decenii, anul trecut, când numărul vizitatorilor străini a scăzut cu 83% de la aproape 40 de milioane în 2019.

Grupurile pentru apărarea drepturilor animalelor solicită de mult timp ca taberele de elefanţi din Thailanda să pună capăt spectacolelor şi plimbărilor cu animale, argumentând că acestea reprezintă o formă de abuz asupra animalelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.