Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thailanda va relaxa unele dintre restricţii, în contextul scăderii numărului de cazuri de COVID-19

Forbes.ro
covid-19 carantina izolare restrictii coronavirus

Thailanda va relaxa unele dintre restricţiile antiepidemice în contextul scăderii numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate la nivel naţional, transmite marţi DPA.

Pentru prima oară în ultima lună, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate mai puţin de 15.000 de infecţii noi, conform unui anunţ făcut marţi de autorităţi. Prin comparaţie, la jumătatea lunii august se înregistrau în jur de 22.000 de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus.

Centrul de Criză pentru Coronavirus din Thailanda a anunţat deja relaxări ale regulilor stricte de lockdown în zonele roşii, cele mai afectate din ţară, printre care se află şi capitala Bangkok, potrivit Agerpres.ro.

În consecinţă, restaurantele vor putea să rămână din nou deschise până la ora locală 20:00, începând de miercuri, iar cursele aeriene locale au fost reluate. Însă, pe timpul nopţii rămân în vigoare interdicţiile de circulaţie între orele 21:00 şi 04:00.

Autorităţile thailandeze nu mai vizează eradicarea completă a virusului, conform unui purtător de cuvânt din Ministerul de Externe. "Pregătim ţara pentru o revenire graduală la 'noul normal' în care învăţăm să coexistăm cu COVID-19 în timp ce ne continuăm vieţile de zi de zi pe cât de normal va fi posibil şi, de asemenea, pe cât de sigur va fi posibil", a precizat oficialul thailandez.

Aproximativ 10% din populaţia de 70 de milioane a Thailandei este complet vaccinată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.