Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The Cure, God Is An Astronaut și Editors concertează luni seară în București

allmusic.com
the cure

Trupele britanice The Cure și Editors și grupul irlandez God Is An Astronaut concertează luni seară în Piața Constituției din București, scrie Mediafax.

Potrivit organizatorilor, accesul publicului va fi permis de la ora 15.00 până la ora 21.00.

În deschiderea celor trei concerte, de la ora 15.30, vor cânta trupele românești Coma și Days of Confusion. Concertul formației God is an Astronaut va începe de la 17.45, fiind urmat, de la 19.00, de show-ul Editors și, de la 20.45, de cel al The Cure.

În peste 40 de ani de activitate muzicală, The Cure a avut în componență mai mult de 13 membri, iar la evenimentul din București se vor regăsi pe scenă Simon Gallup - bas, Jason Cooper - tobe, Roger O'Donnell - clape și Reeves Gabrels - chitară, alături de celebrul solist Robert Smith.

Primul concert din cariera muzicală a trupei The Cure a strâns 1.500 de spectatori și a avut loc în 1978. Formația are la activ 13 albume de studio, cu vânzări de peste 27 de milioane de copii, mai mult de 40 de single-uri, multe materiale live, valoroase coloane sonore, fiind o sursă de inspirație pentru multe grupuri celebre. La începutul anilor 1990, The Cure era una dintre cele mai populare trupe de rock alternativ din lume. În 1990, a primit un premiu Brit pentru videoclipul piesei "Lullaby", iar, în 1991, a primit un alt trofeu Brit pentru cea mai bună trupă. În 1992, formația a primit un MTV Video Music Award pentru "Friday I’m In Love".

Citește și: Ed Sheeran ocupă primul loc în Billboard 200

God Is An Astronaut este considerată una dintre cele mai importante trupe din zona post-rock-ului actual. Încă de la înființare, în 2002, trioul irlandez a devenit rapid un adevărat reper în spectrul trupelor din zona instrumentală, cu elemente din zona muzicii electronice, krautrock și space rock și, cel mai important, reminiscențe din universul muzical Tangerine Dream. A lansat de-a lungul carierei nouă albume de studio, iar cel mai recent, "Epitaph", a apărut anul trecut.

Palmaresul muzical și succesul de care se bucură în continuare i-au făcut pe cei de la cotidianul britanic The Mail On Sunday să îi descrie pe cei de la Editors drept "cea mai mare trupă britanică a ultimei decade, după Arctic Monkeys". Editors sunt o trupă britanică de indie-rock/ alternative-rock formată în anul 2002, în orașul Birmingham. Începuturile muzicale le-au desfășurat sub titulatura Pilot, The Pride și Snowfield, ca, mai apoi, în 2002, să evolueze sub denumirea care i-a consacrat, cea de Editors.

Componența actuală a trupei înseamnă Tom Smith (voce, chitară, pian), Russell Leetch (bas, sintetizator, backing vocals), Ed Lay (tobe, percuție), Justin Lockey (chitara principală) și Elliott Williams (sintetizator, chitare și backing vocals).

Formația a lansat șase albume, două dintre ele premiate cu discuri de platină. Albumul de debut, "The Back Room", a fost lansat în anul 2005, conține hiturile "Munich" și "Blood" și a primit o nominalizare la Mercury Prize Awards. Anul trecut, Editors, inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, a lansat pe piață "Violence".

Concertele de luni seară sunt organizate sub titulatura Rock the City, un eveniment prezentat de Marcel Avram, East European Productions și D&D East Entertainment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.