Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May are un mesaj important despre drepturile românilor din Marea Britanie

Theresa May

Premierul britanic Theresa May a declarat luni, la Copenhaga, că speră într-un Brexit 'lin şi ordonat', dar şi că se aşteaptă ca drepturile cetăţenilor celorlalte state membre aflaţi deja în Marea Britanie să fie garantate, în măsura în care va exista reciprocitate pentru britanici, transmite Reuters.

'Mă aştept să putem garanta drepturile legale ale cetăţenilor UE aflaţi deja în Marea Britanie, atât timp cât cetăţenii britanici care trăiesc în Europa primesc, în statele care sunt membre ale UE, acelaşi tratament', le-a declarat Theresa May reporterilor, cu prilejul vizitei sale la Copenhaga.

Citește și: Nicușor Dan a experimentat viața de om al străzii: Nu singur, ci alături de ambasadorul Marii Britanii / VIDEO

Premierul britanic a reiterat că va declanşa divorţul oficial de Uniunea Europeană prin activarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona nu mai târziu de sfârşitul lui martie 2017. 'Sper că poate fi o plecare lină şi ordonată', a adăugat Theresa May.

Ea a menţionat că îşi doreşte ca înţelegerea post-Brexit să reflecte 'genul de relaţie matură, cooperantă pe care prietenii şi aliaţii apropiaţi o au'.

Citește și: HALUCINANT Varianta celebrului DJ român arestat pentru sex cu minore: Ele voiau și insistau / VIDEO

La rândul său, prim-ministrul danez Lars Lokke Rasmussen a declarat că va acţiona în favoarea unui 'divorţ amical' între Marea Britanie şi Uniunea Europeană după începerea negocierilor cu privire la acordul post-Brexit.

'Sunt convins că vom reuşi să depăşim orice obstacole', a afirmat Lokke, într-un briefing comun cu omologul său britanic.

'Ar trebui să ne propunem un divorţ amical. Acesta va fi punctul nostru de plecare în viitoarele negocieri', a subliniat premierul danez, scrie agerpres.ro.

Citește și: Laura Bretan a UIMIT Italia: A interpretat ‘Tatăl nostru’ în Panteon / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.