Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May s-a decis: Ce urmeză, OFICIAL, în planul pentru Brexit

Klaus Iohannis Theresa May

Prim-ministrul britanic Theresa May a dat asigurări vineri, în discuţii telefonice cu lideri ai Uniunii Europene, că guvernul său menţine 'nemodificat' calendarul declanşării Brexit-ului, după decizia de joi prin care Înalta Curte de la Londra a decis că executivul trebuie să obţină acordul parlamentului înainte de invocarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, transmit AFP şi Reuters.

'Calendarul guvernului pentru notificarea Articolului 50 rămâne neschimbat', respectiv sfârşitul lunii martie 2017, le-a confirmat şefa guvernului britanic cancelarului german Angela Merkel şi preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit comunicatului emis de Downing Street.

Citește și: Conduce în SÂNII GOI, dar cu centura pusă: IMAGINI de senzație cu o femeie, la volan / VIDEO

Acesta mai precizează că May 'va discuta mai târziu în cursul zilei' şi cu preşedintele francez François Hollande şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Potrivit aceluiaşi comunicat, Theresa May a subliniat că, deşi guvernul său este 'dezamăgit' de decizia celor trei judecători ai Înaltei Curţi, 'există argumente juridice solide' pentru un recurs la Curtea Supremă - ce urmează să fie examinat la începutul lunii decembrie -, declarându-se încrezătoare într-un verdict favorabil guvernului.

Citește și: Cu ea a înșelat-o Cristiano Ronaldo pe Irina Shayk: Da, e ROMÂNCĂ / FOTO

Conform unui purtător de cuvânt al premierului britanic, citat de Reuters, aceasta a subliniat, în discuţiile cu cancelarul german şi preşedintele CE, că guvernul britanic, nu parlamentul, este cel care ar trebuie să fie responsabil de activarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona

Purtătorul de cuvânt a refuzat să precizeze dacă guvernul elaborează în prezent planuri de rezervă pentru un eventual eşec la Curtea Supremă, care ar permite parlamentului să amâne declanşarea 'divorţului' Marii Britanii de UE.

Citește și: Face MILIOANELE cu raba: Ea e cea mai bine plătită cântăreață din lume / VIDEO

'Ceea ce este important acum este că am avut un referendum, a existat un rezultat covârşitor în favoarea părăsirii Uniunii Europene şi aceasta este ceea ce trebuie să facă guvernul', a declarat el.

Potrivit unor deputaţi citaţi de Reuters, este improbabil ca guvernul să se opună votului de la referendum şi să blocheze Brexit-ul, însă, dacă guvernul va fi obligat să elaboreze un proiect legislativ care să fie supus spre examinare ambelor camere parlamentare, termenul avansat de May, sfârşit de martie, pare prea strâns.

Citește și: PEDEAPSĂ pentru șoferii care îi orbesc cu faza lungă pe participanții la trafic

Aceasta ar putea-o forţa pe Theresa May să convoace alegeri anticipate, susţin deputaţii, o variantă pe care cei din anturajul său au respins-o în mod repetat, titrează agerpres.ro.

Citește și: Lucruri inedite și mai puțin știute despre Planeta Pământ – partea a IV-a

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.