Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Știați că din banii dvs. statul oferă SALARII pe VIAȚĂ membrilor "pseudo-academiei" create în 2012?

Știați că din banii dumneavoastră statul oferă RENTE VIAGERE pe VIAȚĂ, adică un fel de SALARII pe VIAȚĂ echivalente cu salariul mediu pe economie, membrilor "pseudo-academiei" create în 2012 de către Gabriel Oprea, iar printre acești membri este însuși vicepremierul Dîncu?

Domnule ministru Pîslaru, cereți-i vicepremierului Dâncu să renunțe la Academia de Științe a Securității Naționale!

Ministrul muncii Dragoș Pîslaru arată că impactul bugetar pentru plata drepturilor aferente lunii iulie a indemnizațiilor pentru creșterea copilului a fost de 70 milioane lei. Cu 20 milioane lei mai mult decât estimarea initială. Este o problemă reală și e necesară o dezbatere publică.

În același timp, nu înțeleg de ce nu se rezolvă de mai bine de o jumătate de an o situație revoltătoare: membrii unei structuri academice parazitare primesc rente viagere pe viață. Sunt românii de acord cu plata salariului mediu pe economie, pe viață, pentru „academicienii” instituției create de Gabriel Oprea în 2012? De ce nu a simțit Guvernul nevoia să le comunice românilor toate aceste detalii și să ceară o dezbatere publică?

Renunțarea la aceste rente viagere pentru-nu-se-știe-ce-merite ar putea fi una din sursele de finanțare ale surplusului bugetar necesar mamelor? La ce folosește această pseudo-academie? Pe site-ul ASSN  nu există nicio lucrare știintifică de profil. Singura certitudine este plata salariilor membrilor cu 98% din bugetul alocat de la stat si nicio cercetare realizată!

Domnule ministrul Pîslaru, cereți-i domnului vicepremier Vasile Dîncu să renunțe la sinecura de la Academia de Științe a Securității Naționale! La fel, tuturor membrilor ASSN, toți bărbați de soi și nicio femeie. Iată lista lor: http://www.assn.ro/membri/ Câți cercetători români cu rezultate excepționale sunt remunerați pe viață cu o rentă viageră echivalentă cu salariul mediu pe economie?!

Iar la următoarea rectificare bugetară din acest an, propun Guvernului ca pentru plata indemnizației mamelor să se diminueze sumele aferente pentru capitolul bugetar 53.01 din anexa nr. 3/25 al bugetului Ministerului Educației, titlul 51 numit 'Transferuri între unități ale administrației publice', din care se finanțează prin derogare de la lege Academia de Știinte ale Securității Naționale.

Aceasta este contribuția mea la dezbaterea publică generată de ministrul muncii.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.