Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tiberiu Urdăreanu 'pune umărul' la construcția unei noi pușcării. Suma uriașă pe care o va primi de la stat în schimbul serviciilor sale

inquamphotos.com / Octav Ganea
tiberiu urdareanu iccj

În timp ce controversatul om de afaceri Tiberiu Urdăreanu este ocupat cu situația personală juridică, aferentă calităților sale de inculpat, pe de o parte, și de denunțător în dosare celebre instrumentate de DNA, pe de altă parte, compania pe care o patronează, UTI Grup SA, pune umărul la construcția de noi pușcării în România, scrie Jurnalul. Mai exact, a unei pușcării pe care urmează să o ridice Administrația Penitenciarului Ploiești, în comuna Berceni, județul Prahova. Firma lui Urdăreanu a fost selectată să realizeze studiul de fezabilitate pentru edificarea unui penitenciar de maximă siguranță, cu regim închis, destinat încarcerării a 1.000 de deținuți. În schimbul acestor servicii, UTI Grup va încasa de la stat suma de 300.000 de euro, acestea trebuind a fi prestate în termen de patru luni de la data semnării contractului. Terenul pe care va fi construită această nouă pușcărie a fost transferat în administrarea Penitenciarelor încă din anul 2003, iar, începând cu anul 2004, au fost emise autorizațiile de desființare a construcțiilor existente aici.

ALERTĂ - O mașină a intrat în mulțime, în Germania: mai mulți oameni sunt morți

Penitenciarul Ploiești este autoritatea care se ocupă, pentru Ministerul Justiției, prin Administrația Națională a Penitenciarelor, de edificarea acestui proiect. Astfel că, încă din 27 octombrie 2017, instituția în cauză a făcut public, pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiior Publice), faptul că intenționează să contracteze servicii aferente realizării unor studii de fezabilitate pentru obiectivul de investiții care poartă denumirea de “P47 Berceni”, constând în realizarea unui penitenciar de maximă siguranță cu regim de detenție închis. Această nouă pușcărie ce se dorește a fi construită are ca amplasament un teren de 235.000 de metri pătrați, situat pe raza comunei Berceni, județul Prahova.

Pentru contractarea acestor servicii, Penitenciarul Ploiești a organizat o licitație deschisă, punând la bătaie suma de 1.600.000 de lei, fără TVA, din fondurile Administrației Naționale a Penitenciarelor. În data de 2 aprilie 2018, autoritatea contractantă a constatat că, pentru atribuirea contractului, au fost primite două oferte. Una întocmită de compania lui Tiberiu Urdăreanu, SC UTI Grup SA, iar a doua a fost depusă de către firma bucureșteană SC Leviatan Design SRL. La deschiderea ofertelor, Penitenciarul Ploiești a decis că doar UTI Group SA se poate califica mai departe, motiv pentru care a respins oferta Levatian.

În aceeași zi, între autoritatea contractantă și firma lui Tiberiu Urdăreanu a fost încheiat contractul nr. B2-64528/2018, în valoare de 1.115.250 de lei fără TVA (1.327.147,5 lei cu TVA inclus, ceea ce însemna aproximativ 295.000 de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.