Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Știința și arta se îmbină: metal reciclat și pietre prețioase create în laborator

Philip Morris International
laborator microscop cercetare

Pentru unii, un diamant natural, creat de-a lungul a miliarde de ani, reprezintă luxul suprem, însă un premiat designer britanic vede o valoare mai mare în bijuteriile care sunt realizate folosind pietre preţioase obţinute în laborator şi metal provenit din cutii de conserve reciclate, informează Reuters.

Anabela Chan a declarat că şi-a ales materialele după ce a fost martoră la condiţii de muncă în minele de diamante pe care ea le-a considerat precare, conform Agerpres.

"Acestea sunt unele dintre cele mai preţioase şi mai valoroase mărfuri din lume, aşa că acele condiţii pur şi simplu nu aveau niciun sens pentru mine", a spus ea, în magazinul său din districtul Knightsbridge din centrul Londrei.

În schimb, creaţiile sale se bazează pe diamante obţinute în laborator, pe aluminiu reciclat din cutii de conserve şi pe perle cultivate cu ajutorul tehnicilor de agricultură regenerativă.

Compania Anabelei Chan nu dezvăluie cifre despre vânzările sale, dar a precizat că a înregistrat o cerere puternică după pandemia de COVID-19. Anabela Chan a câştigat premiul categoriei "Game Changer" la gala British Luxury Awards în luna noiembrie.

Potrivit Edahn Golan Diamond Research & Data, piaţa bijuteriilor cu nestemate obţinute în laborator a înregistrat o creştere anuală de 20% în ultimii ani, ducând profiturile globale la 15 miliarde de dolari.

Pe măsură ce tot mai mulţi producători intră pe piaţă, preţurile de vânzare pentru diamantele obţinute în laborator au scăzut, iar mărcile caută să se diferenţieze, în special prin designul bijuteriilor.

La Pandora, principalul retailer de diamante obţinute în laborator, directorul departamentului de diamante, Joshua Braman, a declarat că pietrele preţioase obţinute în laborator ar putea crea mai multe posibilităţi pentru designul de bijuterii.

Un alt punct de diferenţiere poate fi sustenabilitatea.

Anabela Chan se bazează pe furnizori care folosesc tehnologii pentru a capta emisiile de dioxid de carbon care, altfel, ar fi eliberate în atmosferă, pentru a produce diamante. "Astfel, s-a luat efectiv ceva negativ şi a fost transformat în ceva pozitiv", a declarat Anabela Chan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.