Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timișoara - Atac devastator Robu la Fritz (Video)

Facebook
Nicolae Robu Dominic Fritz

Așa cum am intuit, la Timișoara va fi –și vedem că este deja, cam de multișor- o luptă dură pentru funcția de primar al orașului, pentru următorul mandat, avându-i ca protagoniști pe actualul și pe fostul primar, Dominic Samuel Fritz, respectiv Nicolae Robu. Să-i luăm pe rând.

Dominic Samuel Fritz este un cetățean german, ajuns primar al Timișoarei în 2020,  din postura de șomer.

Până la 37 de ani, el nu a reușit să fie în țara lui decât voluntar pe lângă un ONG, apoi, la vârf de ”carieră” –hai să folosim cuvântul carieră, fie și cu ghilimele! - secretară a unui pensionar, fost, cu mulți ani înainte ca el, Fritz, să-l cunoască, Președinte al Germaniei – cum ar fi cineva astăzi secretară a fostului Președinte al României, Emil Constantinescu. Iar în final, înainte de a deveni primar al Timișoarei, șomer, cum am menționat mai sus.

Mai adăugăm și că el este suspectat că a mințit în privința studiilor avute – a  pretins că are diplome de licență și de master -, suspiciune întemeiată câtă vreme el refuză, de trei ani de când e primar, să arate acele diplome. Ei, un astfel de personaj, evident că ține cu dinții de o funcție ca cea de primar al unui oraș ca Timișoara.

Nu putem omite, în context și motivarea dată de saltul în bunăstare pe care l-a făcut de când a devenit primar al Timișoarei, în Germania el neavând niciun fel de avere, iar după doi ani de primărit în România, ajungând proprietar al unei frumoase vile în Timișoara, de 330.000 euro și al unei case de vacanță într-o zonă pitorească din județul Timiș.

Dacă mai adăugăm faptul că grupurile de interese politico-economice sau economico-politice, nu știm exact ordinea, germano-austriece, dar având lipită, se pare, o puternică componentă autohtonă, care au investit enorm în el și și-au făcut cu el planuri, inclusiv de termen mediu și lung, nu pot concepe să-și vadă investiția eșuată, încrâncenarea în luptă a lui Fritz și banii mulți ce îl asistă nu mai sunt de natură să mire pe nimeni.

De cealaltă parte, Nicolae Robu, fostul primar, este și el mobilizat puternic, deși în cu totul altă logică și cu total alte mize.

Reamintim că Nicolae Robu este profesor universitar cu specialitatea IT, unul deosebit de apreciat de comunitatea academică și, în general, de mediile intelectuale; înainte de a fi primar, el a fost ales de 4 ori Prorector al Universității Politehnica Timișoara, apoi de 2 ori Rector, o dată Președinte al Senatului Universitar, după care Președinte de Onoare al Senatului Universitar și, în timp ce era Rector, inclusiv Vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor din România.

Punem acest portret față-n față cu cel al lui Dominic Samuel Fritz!

Ca primar, Robu a asumat proiecte majore și a schimbat radical în bine fața Timișoarei.

”Să lași în urma ta după doar 8 ani, 4 pasaje, toate străzile lărgibile lărgite la 2, 3 și chiar 4 benzi pe sens, peste 20 de sensuri giratorii, centrul istoric pavat și pietonizat -anterior lui, acesta era integral carosabil, adevărat rai al mașinilor-, malurile Begăi reabilitate și înfrumusețate, parcurile reabilitate și înfrumusețate, după ce, așa faimoase cum le știm, ajunseseră –da, e greu de crezut, dar așa este!- ca vai de ele, apoi infrastructurile școlară și de sănătate reabilitate, modernizate și dezvoltate, titlul de capitală culturală europeană câtigat, apoi cca 100 de proiecte cu finanțare europeană aprobată, totalizând 570 milioane euro, 11 clădiri recuperate de la clanuri, în timp ce înaintea lui alții dădeau clădiri clanurilor, etc, etc, nu e la îndemâna oricui”, susține un bun cunoscător al orașului de pe Bega.

Realizările sunt însă incontestabile și pot fi luate direct din raportările oficiale.

Pare că tocmai această mare diferență îl mână în luptă pe Nicolae Robu care pare determinat să revină pentru a continua ceea ce a început. Și în sondaje se simte același lucru de vreme ce Robu se învârte de la cercetare la cercetare în jurul lui 45%, în timp ce Fritz pare blocat la 25%.

Având, acum, acest tablou succint al celor doi, Haideți să savurăm disputa lor de ieri, urmărind clipul de mai jos, clip preluat de pe pagina Facebook Nicolae Robu - E... distracție! Veți vedea, el justifică din plin titlul articolului nostru!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.