Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tiraspol a prezentat un raport în care își arată nemulțumirea de Chișinău

tiraspol

Pretinsul minister de externe de la Tiraspol a publicat un raport în care a criticat Chișinăul pentru că nu ar fi avut o atitudine consecventă față în procesul de negocieri.

În special, pretinsa instituție este nemulțumită de faptul că începând cu 1 septembrie, în traficul internațional vor putea participa doar automobilele din regiune ce vor avea numere neutre, transmite deschide.md.

Asta se întâmplă deși Chișinăul și Kievul au amânat implementarea deciziei protocolare de mai multe ori, ultima dată amânarea fiind de pe 22 februarie pe 1 septembrie.

Tiraspolul susține că există anumite probleme în ceea ce ține de funcționarea punctelor de emitere a numerelor neutre, iar Chișinăul nu ar fi luat în considerare propunerile părții transnistrene.

În același timp, Tiraspolul învinuiește Chișinăul de faptul că nu ar fi vrut să încheie un acord de colaborare între oficiul de stare civilă și arhiva din cele două maluri ale Nistrului.

Tot Tiraspolul dă vina pe Chișinău pe blocarea lucrului Comisiei Unificate de Control din motivul că delegația moldovenească cere instituirea regimului liber de circulație în Zona de Securitate.

Contrar eforturilor Transnistriei și ale Misiunii OSCE, Republica Moldova a evitat reluarea cooperării între agențiile de aplicare a legii și soluționarea problemei cazurilor penale motivate politic împotriva oficialilor părților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.