Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toate companiile din industria de aparare lucreaza in pierdere

arme

Actuala conjunctura militara in apropiere de Romania tinde sa se agraveze, dar reprezentantii Ministerului Economiei sustin ca toate firmele din industria de aparare din tara noastra lucreaza in pierdere.

Printre unitatile care lucreaza in pierdere, desi au comenzi, se numara cele din Dambovita, respectiv uzinele mecanice (aceasta este denumirea pentru fabricile de munitie, armament si subansamble pentru tehnica militara) de la Mija, Dragomiresti si Moreni.  „Toate companiile din industria de aparare, mai putin IAR Ghimbav Brasov, sunt pe pierdere. Deci si cele trei societati din Dambovita”, a constatat, ieri, Sorin Encutescu, secretar de stat in Ministerul Economiei. El a precizat ca sunt comenzi pentru lansatoare de rachete antitanc RPG 7 si RPG 9, precum si pentru bombe termobarice. Ministrul  Economiei, Mihai Tudose, are insa ambitii mari si vrea sa aduca unitatile pe profit.

„Industria de aparare este considerata sau incercam sa o facem, sa o consideram ca avand potential de a fi perla coroanei”’, a spus Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.