Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toate sindicatele din poliție îl apără pe Oprea

oprea

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) susţine că toţi miniştrii de interne şi alţi miniştri au beneficiat de protecţie, subliniind că responsabilitatea juridică pentru moartea lui Bogdan Gigină ''nu poate fi aruncată asupra ministrului pentru a atinge interesul de moment al unora''.

Citeste si: Sindicalistul care-l apara pe Oprea, la o paranghelie UNPR / VIDEO

'Dacă pe noi nu ne întreabă nimeni cine merită sau nu să fie ministru de interne, asta nu înseamnă că noi nu avem ceva de spus. Ori în mandatul ministrului Oprea, orice angajat al MAI, poate să confirme că am avut foarte multe rezultate pozitive. Am primit drepturile legale pe care ani de zile nimeni nu le mai acorda, am beneficiat cea mai bună logistică din ultimii 15 ani, iar pentru salarii şi pensii am văzut că, împreună cu sindicatele, se poate lupta cineva şi pentru noi, cu rezultate reale. Cum pot unii să creadă că ministrul Oprea poate fi vinovat de moartea colegului nostru, când este singurul ministru care a făcut ceva pentru cei care sunt răniţi sau şi-au pierdut viaţa în misiune. Datorită lui, familiile celor care au avut de suferit accidente, sau care şi-au sacrificat viaţa, au simţit că statul este alături şi îi ajută'', se afirmă în comunicatul SNPPC, citat de Agerpres.

Poziţia SNPPC este susţinută şi de Federaţia Poliţiştilor ''Sed Lex'', Federaţia Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România ''Al.Ioan Cuza'' şi Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

Sindicaliştii afirmă că toţi miniştrii de interne ''şi alţi miniştri au beneficiat de protecţie'', ''firesc'' şi adăugă că în cazul acestor funcţii situaţiile de urgenţă ''pot interveni oricând'', iar cei care au ocupat această funcţie cunosc această realitate.

''Ştim ce înseamnă coloană oficială, ştim ce înseamnă protecţia unui demnitar, ştim ce înseamnă riscurile meseriei de poliţist, aşa că nu putem să ne lăsăm minţiţi de această diversiune. Sunt cei care acuză pe site-uri cu adevărat interesaţi de soarta poliţiştilor? Tuturor acestora le transmitem să nu transforme tragedia familiei Gigină în răfuială politică. După atâtea zile de emoţie, e nevoie de raţiune. Suntem solidari cu ministrul Oprea şi îl susţinem pentru că îl cunoaştem şi ştim ce a făcut pentru angajaţii MAI. Nu putem accepta ca, în mod arbitrar, să se dărâme tot ceea ce s-a construit pentru această instituţie. Solidaritatea înseamnă să fim alături de acest om transformat astăzi într-o ţintă politică. Nu ştim cine poate să ceară demisia acestui om, fără să-l cunoască şi fără să ştie ce a făcut pentru sistem. Ministrul Oprea nu trebuie să demisioneze. Suntem total de acord că ancheta trebuie să se desfăşoare fără presiuni, fără influenţe, nepărtinitor şi fără a inventa vinovaţi înainte de a se finaliza ancheta judiciară'', adaugă sindicaliştii în comunicatul citat.

 

Mai multe:

Zgonea: 'Eu n-am cerut niciodata coloana oficial. E de bun simt'

Lider UNPR: 'Toti murim mai devreme sau mai tarziu'

Virgil Ianţu îndeamnă la protest: 'Un om fără coloană îşi ordonă una'

REACTIA LUI IOHANNIS: Solicitare DE URGENŢĂ pentru Oprea şi Ponta

OFICIAL UNPR: Ce i se întâmplă lui Oprea azi e din cauza PNL pentru că nu a trădat

EXCLUSIV Prima reactie a lui Gabriel Oprea

Poziția unui ministru UNPR

Demisia lui Oprea l-a enervat pe Ponta: 'Am impresia că vorbesc în chineză'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.