Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zgonea: 'Eu n-am cerut niciodată coloană oficială. Mi se pare de bun simț'

coloana

Președintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, caruia legea ii permite deplasarea in permanenta intr-o coloana oficiala cu Politia Rutiera in fata, a declarat, duminica, ca el n-a cerut niciodata 'aceste chestiuni' si ca isi planuieste programul zilnic in asa fel incat sa nu intarzie la evenimentele la care trebuie sa participe.

Afirmatia lui Zgonea vine dupa ce si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a spus ca el nu are coloana oficiala.

"Cred ca trebuie sa fie mai clare si mai predictibile aceste evenimente, inclusiv cine, cand si unde are dreptul de a avea coloana monitorizata. Eu, ca presedintele al Camerei, nu am beneficiat si nu am cerut niciodata aceste chestiuni. Mi se pare de bun simt si normal. Eu imi fac planul zilei in asa fel incat sa ajung la timp la aceste intalniri", a declarat Zgonea intr-un interviu la ProTV.

El a adaugat ca nu poate sa spuna daca Oprea trebuie sa demisioneze pana cand nu se termina ancheta.

"Nu stiu sa raspund la aceasta intrebare. Nu pot sa raspund la o intrebare care nu-l are in acest moment in centrul atentiei pe domnul Oprea. Domnul Oprea e ministru de Interne. Cand ancheta se va desfasura si se va finaliza, in momentul respectiv va voi spune punctul meu de vedere. Nu mergem pe supozitii si presupuneri. In situatia de fata cred ca organele de ancheta trebuie sa actioneze rapid si sa stabileasca vinovatii, atat pentru cel care si-a pierdut viata, dar si pentru evitarea unor astfel de evenimente (...) Ministrul de Interne a membru al CSAT, are alte atributii si nu pot eu sa analizez aceasta chestiune", a spus Zgonea.

Potrivit Regulamentului pentru aplicarea Codului rutier, Poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate potrivit competenţei şi se însoţesc cu echipaje ale Poliţiei Rutiere demnitari români sau oficialităţi străine cu funcţii similare acestora, după cum urmează: preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, primul-ministru al Guvernului.

Citeste si:

Lider UNPR: 'Toti murim mai devreme sau mai tarziu'

Virgil Ianţu îndeamnă la protest: 'Un om fără coloană îşi ordonă una'

REACTIA LUI IOHANNIS: Solicitare DE URGENŢĂ pentru Oprea şi Ponta

OFICIAL UNPR: Ce i se întâmplă lui Oprea azi e din cauza PNL pentru că nu a trădat

EXCLUSIV Prima reactie a lui Gabriel Oprea

Poziția unui ministru UNPR

Demisia lui Oprea l-a enervat pe Ponta: 'Am impresia că vorbesc în chineză'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.