Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tot 'Banatu-i fruncea': Cele mai bune echipaje ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă sunt la Bocşa şi Reşiţa

Facebook / ISU București - Ilfov
pompieri ISU

Cele mai bune echipaje ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din judeţul Caraş-Severin sunt cele din Bocşa şi Reşiţa, care s-au calificat pe primele locuri la etapa judeţeană a concursurilor profesionale în acest domeniu, desfăşurată marţi pe Stadionul "Mircea Chivu" din municipiul reşedinţă, potrivit agerpres.ro.

"Cele două echipe, respectiv SVSU Bocşa şi serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al TMK Reşiţa, vor reprezenta Caraş-Severinul la etapa interjudeţeană din luna iulie. Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă vizează dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice, dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi cele private, precum şi popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă", a declarat col. Corina Braje, din partea ISU "Semenic" al judeţului Caraş-Severin.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Guvernul a câștigat bătălia

De cele mai multe ori, pe parcursul anului, SVSU-rile sunt primele care intervin în cazul incendiilor, inundaţiilor sau a altor tipuri de situaţii de urgenţă, până la venirea pompierilor militari. Echipele serviciilor voluntare şi private participante şi-au testat, astfel nivelul de pregătire şi capacitatea de intervenţie pe linia situaţiilor de urgenţă în cadrul celor trei probe prevăzute de regulament, şi anume, pista cu obstacole pe 100 m, ştafeta 4x100 m şi dispozitivul de intervenţie.În concurs s-au înscris nouă echipaje la serviciile voluntare şi cinci, la serviciile private pentru situaţii de urgenţă.

Citește și: EXCLUSIV Decizie radicală a lui Rareș Bogdan: Renunță! ‘Tot ce e vechi lăsăm istoriei’

"După validare, în concurs au rămas trei loturi ale voluntarilor şi trei ale serviciilor private. Din păcate, deşi participarea la aceste concursuri este obligatorie, nu toate serviciile voluntare au echipaje cu care să se prezinte la astfel de competiţii. În Caraş-Severin, pe hârtie, avem 77 de servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă şi nouă servicii private. Conform noului Ordin de obţinere a avizului pentru servicii voluntare şi private, care este în prorogare până pe 30 iunie, aşteptăm să-şi depună documentaţiile şi cei care nu au făcut acest lucru. Până în prezent, după noul Ordin funcţionează 11 servicii voluntare şi nouă private", a subliniat şeful Serviciului Pregătirea pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor din ISU "Semenic" al judeţului Caraş-Severin, col. Corina Braje.

Citește și: Rareș Bogdan, avertisment pentru baronii PNL: ‘Sunt dispus să bat cu pumnul în masa partidului ca să explic că trebuie lăsate orgoliile de-o parte’

În plus, această competiţie judeţeană este premisa de participare la etapa interjudeţeană, pe care tot ISU Caraş-Severin o va organiza, în perioada 1 - 15 iulie.

Concursul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Semenic" al judeţului Caraş-Severin, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi al Primăriei Reşiţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.