Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

"Toţi politicienii sînt beneficiari ai Retrocedărilor"

revista presei

Evenimentul Zilei:

Înspăimîntătoarea Mafie a retrocedărilor a fost înlesnită şi de atmosfera de idealizare a Procesului retrocedărilor. Presa, societatea civilă, Parlamentul n-au avut curajul să pună la îndoială nici o retrocedare. Un astfel de gest aducea unui ziarist acuzaţia anticomuniştilor de serviciu că se opune îndreptării crimelor şi nedreptăţilor comise de comunism. Că în cele mai multe cazuri, îndreptăţiţii erau plimbaţi pe drumuri, e o altă poveste. Mă aşteptam ca Dosarul deschis de DNA să declanşeze în spaţiul politic o amplă campanie de reevaluare a retrocedărilor de pînă acum. Nu s-a întîmplat asta. De ce? Pentru că toţi politicienii sînt într-un fel sau altul beneficiari ai Retrocedărilor.

Romania Libera:

Europarlamentarul PMP Cristian Preda spune că Elena Udrea n-ar putea fi un șef de stat bun pentru că este „construită după modelul vedetelor”, iar campania pe care o face e „o excrescență a profilului de vedetă: candidata PMP își asumă proiectele de dezvoltare făcute de alții și banii veniți de la UE, plagiind refrenul rostit de un foarte mare actor, Victor Rebengiuc, în spoturile TV despre Regio. E prima dată când văd un politician imitând un actor”. „Rezultatul e grotesc”, mai adaugă eurodeputatul PMP, explicând că  șefa partidului său „seamănă cel mai mult cu Ponta” și că „îi apropie narcisismul mediatic”. Cristian Preda mai mărturisește că cea care l-a impus pe Siegfried Mureșan pe locul al doilea pe listele PMP la alegerile europarlamentare nu ar fi fost Elena Udrea, ci EBA, Elena Băsescu. „El e acum în trena Elenei Udrea, nu în tabăra în care ne aflăm eu și EBA”, declară eurodeputatul Partidului Mișcarea Populară (PMP). Preda crede că Traian Băsescu greșește atunci când spune că Elena Udrea e loială: e doar „disciplinată”, „o cutie de rezonanță a mesajelor politice ale lui Băsescu”.

RFI:

Lumea politică din Ungaria e în fierbere. E vorba de cele zece personalităţi cărora le-au fost suspendate vizele şi aşadar interzis accesul în Statele Unite. Printre ei, oficiali apropiaţi de guvernul lui Viktor Orban.  Este o măsură fără precedent, mai ales în privinţa unui stat care e membru al Uniunii Europene şi al NATO.  Acuzaţiile formulate de americani sunt, mai exact, că oficialii unguri cărora le-au fost revocate vizele „au participat sau au profitat de pe urma unor activităţi de corupţie”. Cei zece oficiali vizaţi ar fi fost deja informaţi de ambasada americană că sunt bănuiţi de fapte de corupţie şi că din acest motiv nu mai pot intra pe teritoriul american.  Cine sunt aceştia? Numele lor nu au fost făcute publice, dar presa ungară scrie despre trei dintre ei: Arpad Habony, un consilier apropiat al premierului Viktor Orban , Peter Heim, preşedinte al Szazadveg , un think-tank apropiat de partidul de guvernare Fidesz, dar şi Ildika Vida, preşedinta Autorităţii fiscale din Ungaria. Guvernul abia a semnat un contract important cu Institutul Szazadveg, tocmai pentru a îmbunătăţi imaginea Ungariei în Statele Unite, decriptează "Le Monde".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.