Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Totul este despre avere, fraierilor!

bani

Nu este despre libertatea de exprimare.

Nu este despre abuzurile ANAF.

Totul e despre confiscarea averilor.

Cunoscătorii știu că, după ofensiva procurorilor asupra demnitarilor și oamenilor de afaceri care și-au făcut banii din extorcarea statului român, s-a născut un curent nou: ”OK, am înțeles, trebuie să facem închisoare, dar măcar să ne păstrăm banii”.

După cum ați putut observa puțini sunt cei care se mai dau peste cap să scape de procurori și judecători. Se mai feresc de reținere, dacă au imunitatea parlamentară, dar nu fug din țară, nu mai tergiversează procesele, ba chiar încearcă să le accelereze. Unii au petrecut câteva luni în arest preventiv, iar acestea se vor scădea din sentința definitivă. Alții au o vârstă care le permite reducerea substanțială a pedepsei. Mai sunt destui care speră să scrie „lucrări științifice” pe bandă rulantă și asta să-i scoată mai repede ”afară”.

De bani însă nu poate nimeni să se atingă. Fiecare din ei e dispus să stea după gratii, dar când iese vrea să se bucure de banii furați. Ei și familiile lor.

Ceea ce se știe prea puțin este că multe mari averi ale unor persoane publice nu le aparțin integral. O parte din aceste averi sunt acoperite pentru alții. De obicei, cei care aleg să aibă averea acoperită sunt cei cu expunere publică mai mare, adică politicienii. Despre Becali s-a spus că e paravanul lui Hrebenciuc, despre Patriciu că ar acoperi și banii lui Năstase.

Așadar, dacă vedeți politicieni care sar în apărarea unor averi pe cale să fie confiscate trebuie să fiți convinși că:

  • fie o parte din banii respectivi aparține apărătorilor
  • fie apărătorii vor primi un comision din avere dacă reușesc să blocheze confiscarea lor
  • fie apărătorii știu că urmează și ei în scurt timp să ajungă în situația de a-și salva averea.

Toată mobilizarea politică de ieri din Senat, a Președintelui României, a premierului nu au nicio legătură cu Antena3 sau cu libertatea de expresie.

A început operațiunea ”Salvați averile corupților!” și a început cu un caz celebru, care să pară victima unor mașinațiuni, a unor forțe obscure care pun pumnul în gură presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.