Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tradiții și superstiții de Paște: Ce trebuie să iei cu tine la Biserică în Noaptea de Înviere

inquamphotos.com / Octav Ganea
lumanare

Noaptea de Înviere aduce bucurie în suflet, împlinire, este o noapte de mare însemnătate pentru creștini. Dar tocmai pentru că este importantă, în popor sunt multe tradiții și superstiții pentru noaptea de Înviere. Important este ca la biserică să nu uitaţi să luaţi lumânări sau candele pentru a aduce Lumina Sfântă acasă. De asemenea, puteţi lua şi alimente pe care vreţi să le împărţiţi, informează Realitatea Tv.

În noaptea de sâmbătă spre duminică credincioşii merg la biserică pentru a primi lumina Lui Hristos. Fiecare îşi pregăteşte o lumânare, care poate fi și o candelă, pe care o va aprinde din lumina adusă de preot de pe masa Sfântului Altar. Această lumânare va rămâne aprinsă tot timpul săvârşirii Sfintei Învieri, după care fiecare om se întoarce acasă cu lumânarea aprinsă.

ULTIMA ORĂ - Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România

Lumânarea este poate cel mai important simbol al Învierii. Ea reprezintă biruința vieții asupra morții și a binelui asupra râului. Tradiția spune că după slujbă, lumânarea trebuie adusă acasă aprinsă. Nu se aruncă, ci este păstrată cu sfințenie pentru a fi aprinsă la necazuri. Conform credinței populare, lumânarea de Înviere se aprinde în față unei icoane în caz de primejdie sau dificultate, la cutremure și furtuni.

Când mergi la biserică e bine să aduci cu tine apa sfințită. După noaptea Învierii păstreaz-o, căci îți va aduce noroc. În tradiție se zice că apa păstrată de la slujbă de Paște căpăta proprietăți vindecătoare. Este bună în caz de boală, deoarece îndepărtează suferința.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.