Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TRAGEDIE pe mare: Cinci morți și 130 de dispăruți, după ce două ambarcațiuni au naufragiat

refugiati naufragiu

Cinci persoane au murit şi circa 130 sunt date dispărute după ce două ambarcaţiuni care transportau migranţi au naufragiat în largul Djibouti, a anunţat marţi Organizația Internaţională pentru Migraţie (OIM), relatează AFP.

"După ce a fost alertată de localnici, o echipă a jandarmeriei s-a deplasat în această după-amiază în apropiere de locul catastrofei şi a descoperit doi supravieţuitori, precum şi cadavrele a trei femei şi doi bărbaţi", a precizat OIM într-un comunicat.

Citește și: Metodă inedită de a face rost de bani! Cât cere Adrian Mutu pentru 10 secunde

Un supravieţuitor a estimat că la bordul ambarcaţiunii în care se afla erau 130 de persoane, dar nu a putut preciza câţi oameni se găseau în cea de a doua ambarcaţiune naufragiată, scrie agerpres.ro.

Naufragiul a avut loc la circa 30 de minute după ce ambarcaţiunile supraîncărcate au părăsit, pe o mare agitată, localitatea Godoria, situată pe coasta de nord-est a Djibouti.

Citește și: Războiul PSD-BNR continuă! Mugur Isarescu refuză să dea explicații despre modul în care se stabilește ROBOR-ul

"Garda de coastă a fost şi ea alertată şi a lansat operaţiuni de căutare şi salvare. Aceste operaţiuni sunt încă în curs, cu două nave de patrulare", potrivit aceleiaşi surse.

Situată faţă în faţă cu Yemenul devastat de război, şi vecină cu Somalia instabilă şi cu Etiopia, Djibouti a devenit în aceşti ultimi ani un punct de tranzit pentru migranţi în căutare de muncă în peninsula arabică.

Citește și: Gabriela Firea: ‘Anul trecut ni s-au tăiat niște bani și ni s-a promis ca anul acesta se revine ‘

Refugiaţii care fug din Yemen încearcă şi ei să treacă strâmtoarea care le separă ţara de Djibouti. Aceste traversări s-au dovedit frecvent a fi periculoase.

Anul trecut, cel puţin 30 de migranţi din Somalia şi Etiopia care încercau să ajungă în Djibouti s-au înecat după ce nava lor a naufragiat în largul Yemen. Asupra pasagerilor s-ar fi tras focuri de armă.

Citește și: Metodă inedită de a face rost de bani! Cât cere Adrian Mutu pentru 10 secunde

În august 2017, zeci de migranţi din Somalia şi Etiopia care se aflau la bordul a două nave cu destinaţia Yemen au murit după ce traficanţii de fiinţe umane i-au aruncat în mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.