Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu dă totul peste cap: PMP ar fi votat premierul PNL, totul a stat la mâna președintelui Iohannis și a liberalilor

Basescu Iohannis consultari

Președintele Klaus Iohannis a numit un nou premier de la PSD și ALDE, al treilea în numai un an de zile. Iohannis a spus că a fost constrâns de Constituție, dar și pentru că partidele din Opoziție nu au comunicat între ele și nu au mers la Palatul Cotroceni, la consultări, cu o variantă comună, lucru dezamăgitor pentru șeful statului.

”Când am făcut consultările puteam, cel puțin teoretic, să chem doar coaliția majoritară. Nu am făcut așa, cum nici data trecută nu am făcut așa. Dacă este vorba de consultări, atunci am vrut să cunosc opinia tuturor partidelor parlamentare.

Recunosc că mi-ar fi făcut plăcere ca la întrebarea pe care am pus-o fiecărui grup din opoziție - „ați vorbit cu ceilalți?” - măcar unii să răspundă că „da”.”, a declarat, marți, Iohannis.

Citește și: Carrefour face o mișcare neprevăzută: Gigantul anunță concedieri masive – Mii de angajați vor avea de suferit

Traian Băsescu spune că i-a oferit varianta de joc lui Iohannis, când i-a propus doi premieri din partea PMP. Dacă ar fi căzut, în Parlament, primul premier, în cazul în care Iohannis ar fi desemnat propunerea PMP, Băsescu e de părere că PNL ar fi venit cu o variantă, iar PMP l-ar fi susținut.

”Am fi susținut candidatul PNL, e partidul mai mare. Îl susțineam chiar și pentru frumusețea jocului. Dacă PNL mergea cu un candidat și nu se ducea, ca și USR, pentru alegeri anticipate, se deschidea jocul. Eu i-am dat doi oameni, și pentru turul 1 și pentru turul 2. I-am dat șanse să joace lui Iohannis. Dacă voia să schimbe PSD-ul, ar fi acceptat. Parlamentarii ar fi votat, la un an de la alegeri nu ar fi vrut alte alegeri. Dacă pica, de exemplu, guvernul Tomac, se făceau iar consultări. Atunci, PNL ar fi propus un premier, pentru că Parlamentul nu ar fi lăsat să pice pentru nimic în lume, cu 3 ani înainte de alegeri.”, a dezvăluit Traian Băsescu, la TVR 1, în cadrul emisiunii ”România 9”, realizată de Ionuț Cristache.

Citește și: Un controversat impozit ar putea să revină: Dragnea nu exclude introducerea sa .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.