Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, intervenție în forță: riscăm un DEZASTRU total!

basescu parlament

Fostul președinte Traian Băsescu se implică în scandalul legat de desecretizarea arhivei SIPA și vine cu o propunere de gestionare a subiectului. Băsescu susține că odată desecretizată această arhivă nu ar trebui aruncată pe piață, pentru că va lovi mult prea puternic în lumea justiției.

Citește și: Victor Ponta revine în jocul politic și face un anunț MAJOR

”Văd că există pozițiile publice pentru desecretizarea arhivei SIPA, a zis-o ministrul Justiției, a zis-o Dragnea (...) A desecretiza această arhivă și o lăsa în spațiul public ar putea reprezenta un dezastru total pentru justiție și s-ar distruge și ceea ce s-a construit până acum. Doi ani de zile presa ar ataca din toate părțile magistrații, iar justiția nu poate rezista unui astfel de atac”, a declarat Traian Băsescu, la Digi FM.

Traian Băsescu a mers mai departe și vine cu ”o soluție inteligentă”. El propune formarea unei comisii formată din opt judecători, de la fiecare asociație a judecătorilor să fie numiți câte patru oameni, iar aceștia ar urma să analizeze dosarele din arhiva SIPA.

”Dacă descoperă un judecător sau un procuror care a comis ilegalități, atunci comisia face un raport, îl trimite la CSM, iar CSM-ul îi recomandă frumos acestuia să se retragă din magistratură. Cred că așa e cel mai corect”, a completat Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.