Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu intervine în războiul șefilor DNA: 'Morar nu a subordonat DNA în faţa SRI. Nu la fel pot spune de Kovesi'

basescu parlament

În contextul contrazicerilor apărute în spaţiul public între Daniel Morar şi Laura Codruţa Kovesi privind protocolul secret încheiat în 2009 între SRI şi Parchetul General, fostul preşedinte a povestit, într-o intervenţie telefonică pentru B1TV, cum a fost nevoie în timpul mandatului său să organizeze o mediere între cele două tabere.

"Daniel Morar a avut o relaţie extrem de tensionată cu SRI pe care la un moment dat a trebuit să o mediez eu: Pe de o parte Maior şi Coldea, pe cealaltă Morar. Tensiunile au pornit de la transmiterea informaţiilor către DNA. Acum am înţeles că ele mai aveau un filtru, nu era o relaţie directă SRI-DNA ci treceau pe la doamna Kovesi pe la Parchetul General şi pe urmă veneau.

Ce nu pot să fac este să descriu problemele care au fost ridicate de fiecare din cele două părţi, pentru că a fost o discuţie la mine în cabinet şi nu se face ca un preşedinte să descrie discuţiile din cabinet la el. ", a afirmat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a subliniat că "Morar a fost departe de a subordona instuţia către SRI", afirmând că se îndoieşti că acest lucru nu îl poate spune şi în cazul mandatului lui Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.