Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu: 'Premierul și ministrul Justiției sunt incorecți'. Ce l-a determinat pe fostul președinte să nu susțină desființarea Secției

www.romaniatv.net
traian Băsescu

După ce a afirmat că ministrul Justiției Cătălin Predoiu „slugărește pe cei care vor să vadă din nou judecătorii puşi sub controlul DNA” și a susținut că, prin desființarea secției speciale, judecătorii vor fi puși „din nou sub controlul DNA și al altora”, Traian Băsescu a venit duminică seară la B1 Tv cu informații noi dintr-un raport al Inspecției Judiciare, raport care este public.

Potrivit lui Băsescu, aproape jumătate dintre judecătorii țării aveau dosare deschise la DNA. Tot fostul președinte a dezvăluit că au fost 5.935 de măsuri tehnice pe magistrați. În acest context, Băsescu a afirmat că premierul Ludovic Orban și ministrul Justiției Cătălin Predoiu sunt incorecți, dacă știu de acest raport și vor să desființeze SIIJ.

Traian Băsescu, atac acid la adresa PSD: 'Nu are lider, Ciolacu abia leagă două vorbe'. Ce spune despre Guvernul Orban

Nu în ultimul rând, Băsescu a afirmat că SIIJ trebuie să rămână, dar trebuie echipată cu oameni de meserie și de calitate.

„Dacă nu exista acest raport, aș fi fost un susținător al desființării SIIJ, pentru că mi se părea o creare de birocrație „procurărească” în plus. Aici este problema. SIIJ trebuie să rămână, dar trebuie echipată cu oameni de meserie, cu oameni de calitate. De exemplu, la judecători și la procurori, din ce veneau multe dosare? Veneau din reclamația pe care o făcea justițiabilul nemulțumit de o decizie dată de judecători și atunci îl acuza. Atunci este incorect pentru DNA să stea pe acel dosar, iar judecătorul să știe că are un dosar penal, dar nimeni nu-l mișcă spre soluționare. E mecanismul de șantaj”, a spus Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.