Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transelectrica va alege în noiembrie noi membri în Consiliul de Supraveghere

transelectrica

Acţionarii transportatorului naţional de energie, Transelectrica, vor numi pe 9 noiembrie noi membri în Consiliul de Supraveghere, aceştia urmând să îşi înceapă mandatul în 30 noiembrie.

În cadrul aceleiaşi şedinţe va fi stabilită remuneraţia membrilor Consiliului de Supraveghere şi va fi totodată aprobată forma contractului de mandat al acestora, arată un anunţ transmis de Transelectrica Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În prezent, Transelectrica are şapte membri provizorii în Consiliul de Supraveghere: Ştefan Valeriu Ivan, Marius Iulian Carabulea, Iulius Dan Plaveti (fost director general al Tarom), Bogdan Bobora, Beatrice Ambro, Cristian Eugen Radu şi Corneliu Soroceanu.

Transelectrica a realizat în primul semestru al anului un profit net de 98 milioane lei, în scădere cu 30,6% faţă de perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care cheltuielile au urcat într-un ritm mult mai mare decât veniturile. Veniturile operaţionale (din exploatare) au crescut în primul semestru din acest an cu 29%, la 1,74 miliarde lei, în timp ce cheltuielile operaţionale au urcat  cu 44%, la 1,45 miliarde lei.

Transelectrica gestionează 81 de staţii electrice la nivelul ţării şi 8.834 km de linii electrice aeriene.

Compania administrează şi operează sistemul electric de transport şi este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcţionarea sistemului şi a pietei, asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN).

Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 58,69% din acţiuni, şi are o valoare de piaţă de 2,13 miliarde lei (463 milioane euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.