Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trecerea creşelor în subordinea Ministerului Educaţiei trebuie să se facă fără pierderi de locuri de muncă, transmite Sanitas

Sanitas
Sanitas

Sindicaliştii SANATAS au transmis, miercuri, că trecerea creşelor în subordinea Ministerului Educaţiei trebuie să se facă fără pierderi de locuri de muncă, potrivit news.ro.

”Reprezentanţii SANITAS s-au întâlnit marţi, 22 martie 2022, cu domnul Sorin Ion, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei (M.E.), pentru a discuta modul în care sunt apărate drepturile personalului care lucrează în creşe în contextul trecerii acestor instituţii în subordinea M.E. Reprezentanţii SANITAS au solicitat ca transferul de autoritate să nu afecteze locurile de muncă şi nivelul salariilor personalului medical, medical auxiliar şi nemedical din aceste instituţii”, a transmis, miercuri, SANITAS, într-un comunicat de presă.

Potrivit sindicaliştilor, reprezentantul ministerului a precizat că Metodologia de organizare şi funcţionare a creşelor şi a altor unităţi de educaţie timpurie antepreşcolară, în baza căreia se va face transferul creşelor, va fi aprobată în cel mai scurt timp şi a dat asigurări că, în continuare, personalul medical şi medical auxiliar va fi salarizat în conformitate cu Anexa 2 din Legea 153/2017, ca şi până în prezent.

”SANITAS va monitoriza cu atenţie procesul de transfer astfel încât drepturile contractuale ale angajaţilor să fie respectate. În acest sens, solicităm membrilor noştri de sindicat să păstreze permanent legătura cu liderii SANITAS din organizaţiile de bază şi judeţene pentru a semnala orice neregulă. Acolo unde există premisele pierderii unor posturi în urma procesului de transfer, reprezentanţii SANITAS din teritoriu vor participa la procesul de negociere cu inspectoratele şcolare judeţene, astfel încât locurile de muncă şi nivelul salarizării membrilor SANITAS să nu fie afectate”, au mai transmis sindicliştii.

În 10 septembrie, 2021, Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă privind preluarea tuturor creşelor în sistemul de educaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.