Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei români au fost salvați de o pacientă de 42 de ani aflată în moarte cerebrală, în urma donării organelor

Provita
Organe umane transplant

Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Universitar de Urgență Elias a fost făcută de la o pacientă aflată în moarte cerebrală. Trei pacienți au primit o nouă șansă la viață în urma transplantului de rinichii și ficat.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant, vineri s-a încheiat la Spitalul Universitar de Urgență Elias prima prelevare de organe din acest an, prin bunăvoința familei unei paciente în vârstă de 42 de ani, aflată în moarte cerebrală, scrie mediafax.ro.

„Trei români au fost readuși în cursa vieții prin transplant de ficat și rinichi, iar și mai mulți vor avea o viață normală prin transplant de țesuturi osteotendinoase. Suntem profund recunoscători față de toți cei care reușesc să aducă speranța pentru viață: donatori, familiile acestora, echipe medicale”, transmite, duminică, ANT.

Pentru intervenţiile de prelevare au fost prezente echipe chirurgicale de la Institutul Clinic Fundeni, pentru ficat și rinichi.

Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni o pacientă în vârstă de 42 de ani a fost supusă intervenţiei de transplant hepatic, iar intervențiile de transplant renal s-au realizat în cadrul Centrului de Transplant Renal al aceluiași institut, unde alți doi pacienți, în vârstă de 52 și 69 de ani, au primit șansa mult așteptată.

Țesuturile osteotendinoase au ajuns la Banca de Țesut de la Spitalul Clinic Colentina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.