Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei sferturi din personalul Federaţiei australiene de rugby a fost plasat în şomaj parţial

scrumhalfconnection.com
rugby

Trei sferturi din personalul Federaţiei australiene de rugby a fost plasat marţi în şomaj parţial, până la 1 iulie, Rugby Australia temându-se de pierderile financiare uriaşe generate de pandemia de coronavirus, care a oprit întrecerile sportive la nivel mondial, informează AFP.

Este "cea mai dificilă decizie din istoria acestui joc", a declarat directoarea generală a Rugby Australia, Raelene Castle, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: OMS vine cu vești bune: 'Epidemia ar trebui să se stabilizeze în curând în Italia'

"Deşi extrem de dureroase, aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura că sportul rămâne viabil din punct de vedere financiar şi pentru ca noi să putem ieşi din această criză mondială deplin operaţionali şi pregătiţi pentru a demara imediat reconstrucţia", a declarat Castle, al cărei salariu anual de 450.000 de euro va fi redus la jumătate.

Aceasta a mai precizat că rugby-ul australian a fost puternic afectat de suspendarea sezonului din Super Rugby, competiţia care reuneşte francize din Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Argentina şi Japonia, după doar şapte etape.

Ceilalţi angajaţi din cadrul Rugby Australia care vor continua să muncească au suferit reduceri salariale de până la 30%, timpul de lucru fiind redus la rândul său.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 30: 'Situaţia de la Spitalul Universitar este un secret de stat'

Raelene Castle a afirmat că cel mai negru scenariu, dar foarte posibil, în care întregul sezon va fi anulat, în special meciurile-test pe care Wallabies urmează să le dispute cu Irlanda (pe 4 şi 11 iulie) şi Fiji (18 iulie), federaţia sa va suferi o pierdere de 120 milioane dolari australieni (67 milioane euro).

Responsabila Rugby Australia a mai subliniat că în prezent se poată discuţii cu jucătorii şi sindicatul acestora pe tema unui acord asupra salariilor acestora, care ar putea suferi reduceri cuprinse între 30 şi 50%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.