Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trezorierul PSD, colecție de BOLIZI cumpărați cu banii partidului - PRESĂ/ Replica PSD

PSD
PSD sigla

Peste 1,8 milioane de lei și trei Mercedesuri de aproape 200.000 de euro sunt beneficiile personale ale cuplului Mircea și Georgiana Drăghici din banii publici primiți de către PSD drept subvenție. Deputatul Mircea Drăghici este trezorierul Partidului Social Democrat, funcție direct subordonată șefului partidului. Adică lui Liviu Dragnea. Cu alte cuvinte, orice decizie a trezorierului PSD este, practic, o decizie a șefului PSD, scrie Newsweek.

"Numai din subvenția de la stat, PSD a încasat peste 83 milioane de lei din 2017 până la zi.

Exact, 83 de milioane de lei, adică aproape 20 de milioane de euro.

O parte din acești bani publici, necesari – în principiu – activităților cotidiene, organizatorice ale unui partid, câteva milioane s-au dus în stângisme „de caviar”: bolizi de lux precum Mercedes V Class, Mercedes GLE Coupe 350 D și Mercedes GLK 250.

Cele trei mașini – cumpărate cu banii jos de către PSD! - valorează în jur de 188.000 euro", mai scrie sursa citată.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze .

UPDATE: Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a făcut marţi referire la acuzaţiile din presă conform cărora trezorierul PSD ar folosi trei limuzine cumpărate cu banii partidului, precizând că Mircea Drăghici i-a spus că vor apărea aceste chestiuni în mass media şi că ele nu sunt adevărate.

"Eu am vorbit cu domnul Mircea Drăghici zilele trecute, pentru că de zilele trecute mi-a spus - şi nu numai mie - că, mă rog, a auzit că vor apărea aceste chestiuni în presă. El mi-a zis şi mi-a şi arătat că acele lucruri nu sunt adevărate, dar bineînţeles că se pare că nu a contat", a arătat Dragnea, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Întrebat cum comentează faptul că, în urma modificării legii, partidele politice beneficiază de o finanţare sporită, Dragnea a replicat că schimbările au fost făcute pentru ca formaţiunile politice să nu mai fie obligate "să umble după bani prin piaţă".

"Înainte să se modifice legea finanţării partidelor, toată lumea ţipa că trebuie schimbată legea finanţării partidelor politice, şi din interior, şi din exterior. S-a schimbat în aşa fel încât să nu mai existe tentaţia sau obligaţia sau necesitatea - pe bună dreptate - ca un partid politic să umble după bani prin piaţă. Aşa cum mai spunea o doamnă care acum nu e în ţară: vrând-nevrând, trebuie să alergi după bani, să faci tot felul de lucruri care sunt la limita legii ca să ai bani de campanie. S-a stabilit prin lege că aceşti bani vin din cotizaţii, cât pot veni, şi de la stat, cum veneau şi înainte, dar într-o proporţie mai mare", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.